Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Коаліція вдарить по блоку?

За результатами обробки 98,4% бюлетенів, «Центр згоди» набирає 28,95%. На другому місці Партія реформ колишнього президента Валдіса Затлерса з 20,28%.

На позачергових парламентських виборах у Латвії 17 вересня 2011 найбільшу кількість голосів набрало об’єднання «Центр згоди», яке відстоює права російськомовного населення.

За результатами обробки 98,4% бюлетенів, «Центр згоди» набирає 28,95%. На другому місці Партія реформ колишнього президента Валдіса Затлерса з 20,28%, а на третьому — блок «Єдність» з 18,22% голосів виборців.

Незважаючи на перемогу на виборах, «Центру згоди» не вистачить місць у парламенті, щоб сформувати конституційну більшість. При цьому аналітики не виключають, що Партія реформ та «Єдність» створять коаліцію, і російськомовному об’єднанню доведеться залишитися в опозиції.

За даними ЦВК Латвії, явка виборців по країні склала 55,37%. У виборах взяли участь 826 219 громадян Латвії, а загальне число зареєстрованих виборців – 1 492 084. Втім, порога явки на виборчі дільниці немає, тому вибори будуть визнані такими, що відбулися, в будь-якому випадку.

Нагадаємо, наприкінці травня 2011 року Затлерс, який на той час був президентом, розпустив парламент, звинувативши його в тому, що він «загруз у корупції». У липні громадяни підтримали рішення глави держави на референдумі.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com