Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

СПІРКО — ЧЕМПІОН СВІТУ З БОКСУ ЗА ВЕРСІЄЮ ІВО СЕРЕД МОЛОДІ

Перемогою у поєдинку за титул чемпіона світу з професійного боксу за версією ІВО серед молоді (до 25 років) у першій середній вазі (до 69,9 кг) Олександр Спірко зумів зробити ще один крок до об’єднання всіх престижних молодіжних поясів у своїй ваговій категорії.

До свого другого титульного виступу у кар’єрі Олександр  готувався з властивою йому наполегливістю, провівши понад сто раундів спарингів і виходив на ринг емоційно готовим і впевненим. Мабуть, найбільшою проблемою стала відсутність чіткої інформації про суперника — африканця Селемані Саїда, що виявився міцною вежею зі зростом 187 см. Драматичний і напружений поєдинок, що відбувся 30 липня в Одесі, став яскравим і видовищним завдяки обом боксерам і звичайно завдяки організаторам.

Явна перевага Спірко в технічній підготовці була відчутна з перших секунд бою. Олександр, якого, до речі, готував заслужений тренер України Олександр Ліхтер, красиво і якісно цілився в голову та корпус супротивника, жорстко вражаючи відкриті цілі. Лише витривалість і міцне здоров’я танзанійця допомагали йому швидко відновлювати сили. Нарешті у п’ятому раунді  перевага перейшла на бік Олександра і результатом став нокдаун Селемані, однак вже в шостому він відповів досить агресивно, Олександр прийняв кілька ударів на голову і рефері вчасно зафіксував стоячий нокдаун.

Олександр продовжив зустріч, не встигнувши повністю відновитися, тож відчув на собі ще один нокдаун: пропустивши лівий і правий африканця, Спірко впав, при чому обличчям донизу. Зазвичай після такого не піднімаються. Однак він піднявся і в наступному раунді влаштував супернику справжній феєрверк з ударів і комбінацій, віддячивши публіці за гарячу підтримку. Неймовірна воля до перемоги!

На десятому відрізку протистояння Олександр знову домінував над суперником, який наостанку знову побував у нокдауні, приземлившись на канати після двох акцентованих ударів у голову. Цей епізод підвів переможний підсумок під неймовірним боєм, що став окрасою турніру. Судді були одностайні: 94-91, 95-92 і 96-92 на користь Олександра, котрий тепер є володарем двох молодіжних поясів — за версіями WBCта IBO.

Що попереду? Плани Олександра Спірка співпадають з планами компанії К2 і полягають у тому, щоб не припиняти процес завоювання вагомих молодіжних титулів у першій середній вазі. Але спочатку на Спірко чекає інший іспит: у вересні Олександр захищатиме ступінь магістра за спеціальністю «Політологія» у Міжрегіональній Академії управління персоналом. Поєднувати спортивну кар’єру з продуктивним навчанням дуже важко, однак Олександру вдається і це. Головне, що в Академії це розуміють  і створюють умови для плідного розвитку в обох сферах.

Після яскравої перемоги Олександр Спірко завітав до Академії поділитися враженнями.

— Що ти відчував після бою?

 — Бій був дуже важкий: два нокдауни у суперника і два — у мене, однак я вирвав перемогу наприкінці поєдинку і був дуже щасливий після бою, приємно виграти другий пояс чемпіона світу. На сьогодні ніхто не володіє двома поясами. Тепер я готуюсь до бою за титул чемпіона світу за версією IBF. В історії професійного боксу три пояси ніхто не виборював, тож я прагну стати абсолютним чемпіоном.

— Розкажи, як проходить підготовка до наступної зустрічі, ти готовий до нового поєдинку?

— Бій за титул чемпіона світу за версією IBF відбудеться через 2,5 місяці, тож часу на підготовку достатньо. Перший місяць — це загально фізична підготовка, я бігаю крос через день 10-15 км, через день — робота «на лапах» з тренером, потім спаринги з різними суперниками, тобто напрацювання бойової техніки, а також ми вивчаємо відео матеріали з майбутнім суперником.

— Олександре, оскільки Академія на початку навчального року, а ти — на порозі захисту магістерської роботи з політології, — твої побажання колегам, студентам Академії.

— Бажаю здоров’я і щастя, а також щоб вчилися, не пропускали пари, і звичайно — завжди впевнено йти до мети і добиватися поставленої цілі.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com