Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Ніяких бойкотів!

Недоброзичливці подейкують, що Арсеній Яценюк спущений владою в лави опозиції, щоб внести до неї смуту і усю пересварити. Якщо дотримуватися такої теорії, то деякі його ініціативи ідеально в неї вписуються. Так, бурю в опозиційній склянці викликала ідея «Фронту змін» бойкотувати усією опозицією вибори, якщо в них не братиме участь Юлія Тимошенко.

Хоча, здавалося б, саме «фронтовики», вірогідно, не зацікавлені в бойкоті унаслідок власного немаленького рейтингу. Яценюк упирає на те, що якщо опозиційні фракції не подадуть своїх представників в комісії, то і сформувати їх нібито буде нереальне. Але якщо узяти новий законопроект про вибори, то в його перехідних положеннях говориться наступне: «До складу окружної виборчої комісії обов’язково включаються (за наявності відповідного представлення) по одному представникові від депутатських фракцій, які зареєстровані в Апараті Верховної Ради України цього скликання до початку виборчого процесу». «У випадку якщо у встановлений частиною четвертої цієї статті термін не поступили представлення відносно складу окружної виборчої комісії або якщо кількість запропонованих до складу окружної виборчої комісії осіб складає менше дванадцяти, окружна виборча комісія утворюється за уявленням Голови Центральній виборчій комісії у кількості дванадцяти чоловік з обов’язковим обліком представлених кандидатур від відповідних суб’єктів представлення».

Аналогічні норми існують і в чинному виборчому законодавстві. Отже, зрив виборів за цим сценарієм — хвороблива фантазія.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com