Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Дехто в україні стане «невиїзним»

США може застосувати санкції двох видів стосовно представників української влади.

Про це у своїй статті для ZN.UA пише народний депутат Володимир Арьєв.

За його словами, одні санкції припускають відмову від надання фінансової допомоги державним структурам. Саме державним — громадські організації швидше можуть розраховувати на підтримку своїх програм.

«Тобто йдеться про переорієнтацію, що у черговий раз показує розуміння різниці між українським суспільством і владою», — додав політик.

Інший вид обговорюваних санкцій — хворобливий для певних осіб. Як відмічає видання, список цих осіб (з обгрунтуванням їх включення в нього) опозиція передала американській стороні вже цього тижня. У списку — представники вищого керівництва — як країни, так і генпрокуратури, міністри, слідчі липових справ проти Юлії Тимошенко, Юрія Луценка і інших, прокурори, судді, чиновники, що складали фальшиві документи і «експертні» ув’язнення, а також безмірно жорстокі співробітники пенітенціарної системи. Всього — близько 70 прізвищ.

«Природно, ще рано говорити про те, що в «чорний список» потраплять усі. Але у багатьох — шанси є, і чималі, — пише автор. — Більше того, цей список може перейняти Європа, тому для тих фігурантів, які «в Америку не збираються», хворобливим ударом може стати заборона на морські ванни Блакитного берега, паризькі ресторани і лондонські бутики. Але і це теж не усе. Зовсім обрані можуть стати об’єктами спеціальних розслідувань».

Арьев відмічає, що дуже неприємним для Віктора Януковича може бути і підвищена увага Вашингтона до парламентських виборів в Україні, явно помітне за рік до них. «Увага не лише до майбутнього закону про ці вибори, в чесності якого американці дуже сумніваються. Сумніви і в тому, що самі вибори будуть проведені чесно. Саме восени 2012-го увага до українських подій буде максимальною, про що говорилося прямим текстом», — пише депутат.

ZN.UA

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com