Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Запитуєте — відповідаємо

Запитання.  Як платники ПДВ повинні подавати копії реєстрів отриманих і виданих податкових накладних відповідно до норм Податкового кодексу України?

Відповідь. Відповідно п.201.15 ст. 201 розділу V Податкового кодексу від 02.12.2010, № 2755-VI платники податку щомісяця в терміни, що передбачені для подання податкової звітності (календарний місяць), у тому числі для яких цим розділом встановлено звітний податковий період — квартал, подають органу державної податкової служби копії записів у реєстрах виданих та отриманих податкових накладних за такий період в електронному вигляді.

Запитання. Де платники можуть придбати програму ведення обліку записів у реєстрах виданих та отриманих податкових накладних?

Відповідь. Пунктом 201.15 ст. 201 розділу V Податкового кодексу України від 02.12.2010, № 2755-VI передбачено, що орган державної податкової служби розробляє та розміщує на своєму офіційному веб-сайті програму ведення обліку записів у реєстрах виданих та отриманих податкових накладних в електронному вигляді та забезпечує її безкоштовне розповсюдження (включаючи необхідні зміни та доповнення) як шляхом надання доступу до копіювання такої програми, як через Інтернет, так і шляхом запису на магнітні носії інформації платника за його запитом.

Запитання. Наше під­приємство відноситься до категорії середніх під­приємств, чи можемо ми звітувати на паперових носіях, чи обов’язково в електронному вигляді? 

Відповідь. Відповідно до п. 49.4 ст. 49 глави 2 розділу II Податкового кодексу України від 02.12.2010, № 2755-VI, який набирає  чинності з 01.01.2011 р. платники податків, що належать до великих та середніх підприємств, подають податкові декларації до органу державної податкової служби в електронній формі з дотриманням умови щодо реєстрації електронного підпису підзвітних осіб у порядку, визначеному законодавством.

Запитання. Підприємство претендує на автоматичне бюджетне відшкодування чи буде проводитися камеральна перевірка?

Відповідь. Відповідно п. 200.18 ст. 200 р. V Податкового кодексу України від 2 грудня 2010 року №2755-VI із змінами та доповненнями автоматичне бюджетне відшкодування здійснюється за результатами камеральної перевірки, яка проводиться протягом 20 календарних днів, наступних за граничним терміном отримання податкової декларації, та відповідно до вимог, визначених статтею 76 цього Кодексу.

Запитання. Я приватний підприємець, уклав договір примірного договору про визнання електронних документів. Де можна найти перелік звітів, які можна подавати в електронному вигляді до податкової?

Відповідь. Реєстр форм звітних документів платників податків юридичних та фізичних осіб для занесення до електронної бази звітних документів ДПА України можна знайти на офіційному веб-сайті ДПА України (http://www.sta.gov.ua) в рубриці «Платникам податків про електронну звітність« — > «Інформаційно-аналітичне забезпечення« — > «Реєстр електронних форм податкових документів«

ДПІ у Голосіївському районі м. Києва

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com