Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Кадри — гальмо реформ

Реформи в Україні гальмуються через світову фінансову кризу і брак кадрів, які мають їх проводити.

Таку заяву зробив Президент України Віктор Янукович на прес-конференції в Енакиево 6 грудня, — передає «Острів».

Відповідаючи на запитання про те, чому реформи в Україні здійснюються не в тими темпами, які були заплановані, глава держави виділив два чинники гальмування. «Є об’єктивний чинник і суб’єктивний чинник — людський», — сказав він.

Президент зазаначив, що світова економічна криза торкається і України. Тому вона об’єктивно гальмує процес реформ. Крім того, — сказав глава держави, — багато людей в країні не готові до реформ. Тому є необхідність підготовки кадрів, які готові вже зараз працювати в нових умовах.

“Реформи це передусім можливість модернізувати нашу країну і змінюватися, рухатися до поліпшення життя людей. Як тільки ми зупинимо цей рух ми зупинимо розвиток», — сказав президент.

Він не погодився з тими, хто говорить про те, що для реформ було вибрано незручний час — криза і нестабільність. «Якщо ми чекатимемо сприятливих часів, то опинимося на місці тих країн які ми бачимо по телевізору: це Греція, це Португалія» — сказав В. Янукович.

Янукович заявив, що план реформ виконано лише наполовину. Через нездібних керівників. Він зазначив, що зустрічався з людьми і зробив висновок, що вони розуміють, що для того, щоб був позитив, треба багато працювати. «Люди розуміють що буде позитив, коли буде напружена праця, вкладатиметься інтелект, коли люди матимуть робочі місця і стабільну зарплату», — резюмував глава держави.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com