Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

ВШАНУВАЛИ ПАМ’ЯТЬ

12 грудня — річниця смерті загальнонаціонального лідера Азербайджанської Республіки Гейдара Алієва. Увесь азербайджанський світ відзначає цей день, згадуючи неоціненний внесок цієї видатної особистості у розвиток не лише азербайджанської держави, але й усього євразійського простору та ісламського світу.

Ця річниця не є сумною датою, адже великий політик і громадянин живе у серцях усіх азербайджанців, і головне – у серцях молодих людей, які також прийшли цього дня покласти квіти до пам’ятника Гейдару Алієву перед Українсько-Азербайджанським інститутом соціальних наук та самоврядування МАУП. Відкриваючи зібрання з нагоди цієї дати, проректор МАУП з наукової роботи, доктор політичних наук Микола Головатий підкреслив інтернаціональність особистості Гейдара Алієва, його популярність у всьому світі, а також видатні дипломатичні досягнення, що мають бути зразком для молодого покоління. Саме такої мудрості, далекоглядності і відповідальності слід вчитися сьогодні не лише кожному майбутньому дипломату, але й кожному громадянину.

До азербайджанських студентів, які навчаються в МАУП, звернувся Надзвичайний і Повноважний Посол Азербайджанської Республіки в Україні пан Ейнулла Ядулла оглу Мадатлі, наголосивши, що Гейдар Алієв – велика людина, яка визначила шлях, стратегію і благополуччя нового Азербайджану. Зі спогадами та мудрими настановами перед молоддю виступили також представники дипломатичної місії Азербайджану в Україні й азербайджанської діаспори.

В рамках заходу відбулася презентація книги, де зібрані афоризми та думки Гейдара Алієва. Книгу представив голова Союзу азербайджанської молоді в Україні Анар Таіров: «Як студент, який навчався в інституті, що носить ім’я Гейдара Алієва, я вдячний керівництву Академії за сприяння в організації презентації книги «Сказане слово залишається в пам’яті». Ми вважаємо своїм обов’язком представити це видання саме в такий день». Створення цієї книги відбулося за сприяння керівника Національного представництва Всесвітнього конгресу азербайджанців в Україні доктора філософських наук Мохлата Гусейнова.

З вітальним словом до гостей звернувся проректор з міжнародних зв’язків – генеральний директор Міжнародного відкритого університету, доктор політичних наук Ігор Піляєв: „Я радий, що Академія є унікальним навчальним закладом, де вивчається схід, ісламська цивілізація, її зв’язки з Європою. Книга, яка тут сьогодні представлена, починається словами Гейдара Алієва «Азербайджан для світу – як сонце, що сходить». Ці слова можна продовжити: Азербайджан є таким сонцем для всієї Європи. З року в рік ваша країна стає все більш авторитетною на міжнародній арені, гігантськими темпами відбувається соціально-економічне зростання країни».

Ігор Славович підкреслив, що цього року ще близько трьохсот студентів з Азербайджану увійшли до родини МАУП. Академія докладає всіх зусиль для навчання азербайджанської молоді, аби згодом ці фахівці з різних спеціальностей підвищували добробут і здійснювали свій внесок у розвиток дружнього Азербайджану.

На завершення зустрічі Надзвичайний і Повноважний Посол Азербайджанської Республіки в Україні пан Ейнулла Ядулла оглу Мадатлі, від імені Посольства Азербайджану і всіх організацій, які взяли участь в заході вшанування пам’яті Гейдара Алієва, подякував Академії і побажав їй процвітання. «Як відомо, Академія посідає перше місце серед навчальних закладів України за чисельністю азербайджанських студентів, що здобувають тут освіту, — зазначив Його Високоповажність пан Посол. – Бажаю, щоб ця тенденція продовжувалася, адже нас багато об’єднує, так, 31 грудня ми разом відзначатимемо День солідарності азербайджанців усього світу, який також започаткував Гейдар Алієв».

Ім’я Гейдара Алієва сьогодні об’єднує всіх азербайджанців, які поважають його спадщину, шанують його принципи і дотримуються шляху розвитку, на який направив азербайджанський народ його лідер.

Наприкінці заходу всі присутні вшанували пам’ять Гейдара Алієва хвилиною мовчання.

Прес-служба МАУП

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com