Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Вибори покажуть

16,3% українців готові підтримати лідера партії “Батьківщина” Юлію Тимошенко на президентських виборах.

Про це свідчать презентовані на прес-конференції результати дослідження, проведеного соціологічною службою Центру Разумкова.

Якби перший тур президентських виборів відбувався найближчим часом, то друге місце посів би чинний Президент Віктор Янукович з результатом 13,3%. За ним йде лідер партії “Фронт змін” Арсеній Яценюк, якого мають намір підтримати 10,7% опитаних.

За результатами дослідження соціологи констатували, що порівняно з жовтнем 2011 року знизився рівень підтримки політиків, які представляють чинну владу. Так, частка тих, хто підтримує діяльність В.Янукович, знизилася з 10% до 7,8%, а частка тих, хто її не підтримує, зросла з 54,6% до 64,6%. Частка тих, хто не підтримує діяльність пре­м’єр-міністра Миколи Азарова, зросла з 61,8% до 68,7%; тих, хто не підтримує діяльність голови Верховної Ради Володимира Литвина, — з 64,1% до 68,3%; тих, хто не підтримує діяльність віце-прем’єр-міністра Сергія Тігіпка — з 61,6% до 66,8%.

Порівняно з жовтнем статистично не змінився рівень підтримки провідних опозиційних політиків. У грудні 2011 року рівень повної підтримки діяльності Ю.Тимошенко становив 14,6%, не підтримують її діяльність 54,9%. Діяльність А.Яценюка повністю підтримують 12,4%, не підтримують — 45,9% українців.

Дослідження проводилось з 9 по 16 грудня. Було опитано 2008 респондентів віком від 18 років у всіх регіонах України. Теоретична похибка вибірки не перевищує 2,3%.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com