Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Основні властивості і галузі застосування шелаку

Шелак (англ. Shellac) - це речовина смолистої природи, що використовується у фотографії, для виготовлення ізоляційних матеріалів, лаків для обробки дерева і в косметиці.

Остання область застосування шелаку виникла не так давно, коли американська корпорація CND винайшла так званий гібрид лаку і гелю.

Секрет популярності шелаку серед жінок в тому, що мінусів при його використанні практично немає. Шелак не пахне, не містить шкідливих хімічних сполук. Він є довговічним і дуже стійким покриттям на відміну від звичайних лаків, при цьому до плюсів також можна віднести простоту нанесення і швидкий час висихання.

Надійність і довговічність шелаку визначається тим, що покриття не сколюється, не мнеться і не піддається деформації. Шелак має обширну палітру яскравих відтінків і не тьмяніє після нанесення.

Єдиним мінусом можна вважати лише той факт, що процедуру нанесення шелаку практично неможливо правильно провести в домашніх умовах, в силу деяких особливостей, які знає тільки досвідчений майстер манікюру в салоні краси. Також вартість шеллаку значно вище ціни флакону зі звичайним лаком будь-якої відомої марки.

Шелак можна використовувати для будь-яких типів нігтів: як для нормальних, так і для ламких і крихких. Причому його з рівним успіхом можна використовувати як для манікюру, так і для педикюру.

Шеллак наноситься на спеціально підготовлений ніготь з використанням базового покриття, яке попередньо висушується спеціальною ультрафіолетовою (УФ) лампою. Лак зазвичай наноситься в декілька шарів з проміжним висушуванням під променями ультрафіолету. Кожен шар шелаку наноситься пензликом із пляшечки, рівно і акуратно розподіляється по всій поверхні нігтя. Після нанесення останнього шару нігті покриваються фінішним закріплюючим шаром. Потім це покриття знову висушується під дією УФ-випромінювання до остаточного затвердіння. Наприкінці з нігтів серветкою видаляються залишки не затверділого гелю, а кутикула нігтя обробляється зволожуючим маслом.

Зняття шелаку з нігтів можна провести за допомогою спеціального засобу, який не можна придбати в будь-якому магазині косметики. Для зняття шелаку краще звернутися в салон.

Шелак з легкістю тримається на руках та не втрачає свого вигляду до двох тижнів, а на ногах - ще довше. Чому термін два тижні? Тому що даний проміжок часу є максимальним, після чого ніготь відростає і біля основи стає видно його кромка, що виглядає не дуже красиво.

Дане покриття є універсальним, що дозволяє застосовувати його будь-якій людині для догляду за своїми нігтями.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com