Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Розшук боржників та шахраїв з допомогою приватного детектива

Через нестійку економічної ситуації в країні шахраї з'являються в ділових відносинах, незалежно від того приватна це особа або яка-небудь велика компанія. Для того щоб відгородити себе від багатьох проблем необхідно оформляти документи, розписки, векселі та ін., Щоб надалі, якщо виникнуть претензії, можна було підтвердити справжність ваших слів.

Шахрайство в більшості випадків зводиться в неповернення боргів. Для того щоб не повертати борг шахраї: змінюють своє місце проживання, в інших випадках змінюють прізвище та ін.

У таких випадках краще всього звернутися до приватного детектива в агентство, яке може допомогти в таких ситуаціях, причому без судових розглядів. Це може допомогти зберегти престиж фірми і не втратити постійних клієнтів. При пошуку боржників всі дані засекречені. Боржників шукають фахівці, які мають відповідний досвід роботи в цій сфері.

Професійний приватний розшук - це здійснювані на оплатній договірній основі розшукові дії фізичних і юридичних осіб, які мають спеціальний дозвіл (ліцензію) на надання таких послуг з метою захисту прав та інтересів своїх клієнтів.

Послуги професійних приватних сищиків мають перед розшуком непрофесійним ряд переваг. Серед них можливість приділити розшуку максимальну кількість часу, наявність спеціальних знань, навичок і належної технічної оснащеності. Причому нерідко технічне оснащеність приватного детектива перевершує можливості їх колег з правоохоронних органів. В порівнянні з останніми перевагою приватних детективів є також особиста зацікавленість у результатах розшуку та більш гнучке врахування інтересів клієнта (об'єктивно, внаслідок договірних відносин).

Разом з тим переваги приватного розшуку не безумовні. Певні нюанси приватного професійного розшуку далеко не завжди відповідають побажанням кредитора, який мав намір розшукати свого боржника, а також відповідне майно, і багато в чому поступаються можливостям сищиків, які перебувають на державній службі. Цьому є ряд причин.

По-перше, обсяг і якість приватних детективних послуг прямо залежать від розміру оплати, а втративши майно кредитор часто не має коштів для оплати дорогих послуг.

По-друге, масштаб приватного розшуку об'єктивно обмежений. Навіть за наявності у клієнта значних коштів і зверненню у розшукову фірму з великим штатом співробітників розшуком можуть бути охоплені певні точки і напрямки, тотальний же розшук (на значній території або по всій країні) під силу тільки державній правоохоронній системі.

По-третє, перелік і характер можливих розшукових дій приватних професійних детективів обмежено.

Непрофесійний приватний розшук - це самостійні дії кредитора, його родичів і друзів, які не мають професійної розшукової підготовки і не працюють за даною спеціальністю. Зауважимо, що в деяких випадках такий розшук може зіграти позитивну роль (зокрема, якщо конкретні обставини диктують необхідність швидкого здійснення простих і доступних заходів: опитування спільних знайомих і т.п.), економлячи потерпілому час і гроші, оскільки сам підбір і підключення до розшуку професійного детектива вимагають витрат того й іншого. Крім того, розшукові дії громадянина, спрямовані на вирішення його особистих проблем, не мають жорстких правових обмежень, що накладаються на розшук професійний. Припустимо, що суб'єкт, який здійснював розшук, при опитуванні громадянина, який підтримував дружні стосунки з боржником і не бажав відповідати на питання, пригрозив опитуваному, що якщо той не повідомить про місцезнаходження боржника, буде тут же побитий.

Якщо опитування проводив співробітник міліції у зв'язку з виконанням службових обов'язків щодо розшуку, він може бути притягнутий до відповідальності за перевищення посадових повноважень - карається позбавленням волі на строк від 3 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років .

Якщо опитування проводив приватний детектив у зв'язку з контрактом про надання детективних послуг, він може бути притягнутий до відповідальності за перевищення повноважень службовцем приватної детективної служби - найбільш суворе покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 5 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

Якщо опитування проводив сам кредитор або інша особа, що надає допомогу кредитору за особистою домовленістю (родич, друг) і не має службових повноважень, висловлювання загрози нанесення побоїв не тягне кримінальної відповідальності, оскільки такого складу злочину кримінальне законодавство не містить.

Приватний детективПри здійсненні розшуку особисто постраждалим є і деякі тактичні переваги. Наприклад, при виявленні кредитора полегшується його впізнання. Виключається обман, якщо розшукуваний видає себе за іншу людину тощо.

І все ж у більшості випадків доцільно вдатися до послуг детектива-професіонала в приватне Детективное агентство «Частный детектив Киев»  www.detective-kiev.com, яке знайде боржника або зниклого шахрая в містах Обухів, Славутич, Бровари, Васильків, Бориспіль, Українка та ін., де б він не знаходився. Детективи нададуть про боржника максимум інформації, яка допоможе повернути борг.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com