Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

РОЗЧАРУВАННЯ СИЛЬНІШЕ

На сьогоднішній момент загрози революційних подій в Україні немає, але грунт для них є, і за наявності бажання і можливостей новий сплеск політичної активності вулиці можна підготувати і спровокувати. Про це кореспондентові FromUA заявив головний редактор газети «Київський телеграфъ» Володимир Скачко.

«Вивести українців на вулицю зможе тільки добре підготовлений і добре проплачений привід, яким може бути і звинувачення в нечесності проведення виборів, і економічні, і навіть політичні проблеми. Наприклад, та ж Юлія Тимошенко», — помітив він.

«На жаль, якщо брати розвиток громадської думки, українське суспільство знаходиться на нижній рисі цивільної активності. Після неймовірного піку натхнення, добре підготовленого в 2004-2005 рр., настав нижній пік — розчарування тим, що «помаранчеві» правителі виявилися ні на що не здатними, і усе це посилилося нездатністю їх послідовників — «біло-блакитних» регіоналів і їхніх союзників — що-небудь зробити для поліпшення життя в країні як в політиці, так і в економіці. Тобто українці розчаровані двічі — як «помаранчевими», так і «біло-синіми», — вважає журналіст.

Скачко упевнений, що питання організації ефективних акцій протесту — це питання грошей і талановитих людей. «Отже, вони знаходяться на нижній рисі активності. Стрес і депресія абсолютно доки подавили будь-кого, у тому числі і протестні настрої. Але якщо уловити усі світові тенденції, то можна підготувати нову революцію або новий сплеск активності з будь-якого приводу, головне, щоб хтось: а) мав великі гроші, і б) знайшов талановитих або численних організаторів», — підкреслив він.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com