Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

ГІСТЬ АКАДЕМІЇ

Нещодавно гостем Дискусійного клубу Міжрегіональної Академії управління персоналом став народний депутат України, Радник Президента України, заслужений економіст України, кандидат економічних наук, доктор наук з державного управління, професор Михайло Васильович Чечетов.

Ректор Академії Анатолій Подоляка представив гостя студентам та надав слово народному депутату України, першому заступнику голови фракції Партії регіонів у Верховній Раді.

Гість говорив про результати президентських перегонів у Росії і наслідки, які вони матимуть для українсько-російських стосунків.  Михайло Чечетов назвав перемогу В.Путіна «чесним політичним нокаутом». Коментуючи результат виборів, гість сказав, що це добре для України, адже сприятиме стабільності і благополуччю сусідньої держави. Гість наголосив, що тепер наші держави очолюють два державники, які добре розуміють один одного, тому багато проблем знайдуть вирішення з врахуванням інтересів, як України, так і Росії, в тому числі питання ціни на газ. Висока ціна на газ є великою проблемою для українського бюджету і економіки в цілому, тим більше проблема ускладнилася через побудову російських газопроводів — Північного і Південного, на думку народного депутата, колишня влада України припустилася фатальної помилки, спровокувавши це будівництво.

Представляючи студентам Академії економічну ситуацію в Україні, Михайло Чечетов намагався зробити екскурс на два роки назад, він підкреслив, що для суттєвих змін потрібен час, але позитивна динаміка вже спостерігається. Зокрема, він навів цифри: у 2010 році Україна втратила 15% внутрішнього валового продукту, а за два роки вийшла на 4% зростання. Звичайно, тенденції світової економіки не оминають нашу країну. В умовах вільної економіки криза прокотилася світом і торкнулася усіх без винятку: якщо раніш епіцентром були США, то зараз це Європа, тож Україна має докласти зусиль, аби мінімізувати наслідки кризового впливу на свою економіку. Гість нагадав, що з ініціативи Президента України був прийнятий закон про основні принципи внутрішньої та зовнішньої політики, а також про позаблоковий статус України. «Сьогодні ми будуємо стосунки з усіма країнами Заходу та Сходу, ближнього і дальнього зарубіжжя з врахуванням наших національних інтересів» — підкреслив Михайло Чечетов.

Звертаючись до студентів Академії, гість наголосив, що відстоювання національних інтересів це і їхній обов’язок, адже вони будуватимуть майбутнє своєї країни. Молоді люди закінчать вуз і відкриють двері у доросле життя і тоді старше покоління буде передавати їм естафету будівництва держави. Тому саме студенти як активна соціальна верства мають добре знатися на усіх суспільно-економічних процесах, що відбуваються сьогодні.

Народний депутат переконливо зауважив: «У вашій валізі знань повинні бути професійні знання, а ваш вуз має хорошу навчальну базу та викладацький склад для реалізації цього. Для успіху необхідно досконало володіти комп’ютером та розмовляти як мінімум трьома мовами: українською, російською та англійською». Ректор Анатолій Подоляка подякував за цікаву розмову та подарував гостеві на згадку про зустріч зі студентством Академії книги видавництва МАУП.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com