Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Аспірант МАУП об’єднав пояси чемпіонів в один

17 березня аспірант МАУП Олександр Спірко здобув чергову перемогу на рингу. У боксерському поєдинку за звання чемпіона світу за версією IBF (Інтернаціональної Боксерської Федерації) у ваговій категорії до 69,9 кг у віці до 25 років Олександр переміг спортсмена з Грузії Беку Сутідзе. Спірко мав перевагу над суперником у швидкості і техніці. У підсумку після десяти раундів судді віддали перемогу Олександру Спір­ко з рахунком 100-90, 100-89, 100-87. Після бою випускник Інституту міжнародних відносин та лінгвістики розповів про свої враження від бою і плани на майбутнє.

— Ця перемога дуже важлива у Вашій кар’єрі. У чому її унікальність?

— Цією перемогою я об’єд­нав три пояси, тобто вперше в історії боксу один спортсмен став чемпіоном за версією IBF, за версією WBC та за версією ІВО серед молоді у першій середній вазі.

— Ви довго готувалися до цього поєдинку?

— Підготовка тривала два місяці під керівництвом мого тренера Олександра Львовича Ліхтера, Заслуженого тренера України. Я вважаю, ми підготувалися дуже якісно, я набув міцної фізичної форми, було проведено 150 спарингів. Крім того, ми переглядали бої суперника, аналізували його переваги і вади, налаштовуючись на поєдинок саме з ним.

— Що Ви можете сказати про суперника?

— У нього велика сила волі і фізична витривалість. Я не очікував такої стійкості, це заслуговує на повагу.

— Якими будуть Ваші подальші кроки?

— Цей поєдинок був для мене останньою сходинкою у молодіжному боксі. Зараз буде період відпочинку та відновлення, а потім підготовка до наступного двобою. Сподіваюся літом битися за титул чемпіона Європи у дорослій лізі.

  Таким чином, виборовши третій титул чемпіона серед молоді у своїй кар’єрі, Олександр Спірко став абсолютним чемпіоном. Нагадаємо, що раніше наш боксер став володарем поясу чемпіона світу серед молоді за версією WBC (Всесвітньої Боксерської Ради) у першій середній вазі, а також йому належить титул чемпіона світу з професійного боксу за версією ІВО серед молоді (до 25 років) у першій середній вазі (до 69,9 кг).

Вітаємо переможця і бажаємо досягати нових вершин!

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com