Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Як виявити відновлений айфон

Дотепер можна знайти пропозиції про продаж нових iPhone 4. Якщо мова не йде про спеціальну здешевлену версію (яку припинили випускати в 2013 році), всі інші апарати насправді не нові. Теж саме можна сказати про iPhone 4S, iPhone 5 16gb refurbished і майже всі 5S. Навіть серед актуальних моделей iPhone напевно є б/у апарати продаються під виглядом нових.

Існує цілий ринок відновлених телефонів: по всьому світу скуповуються зламані телефони, ремонтуються і продаються. У самих відновлених телефонах немає нічого поганого, погано тільки те, що багато хто продає відновлені апарати під виглядом нових.

Для покупця, це означає більш високий ризик виникнення поломок плати: найчастіше всередині відновленого iPhone знаходиться плата після ремонту, а будь-який ремонт плати робить її більш уразливою, і навіть незначне падіння може привести до поломки.

Коробка і її вміст зовні не відрізнятиметься від нового телефону: то як він запакований, і як виглядає зовні зовсім не говорить про те, що апарат новий.

Перший спосіб не помилитися і не купити відновлений телефон це правильно вибрати місце продажу. Так виходить, що айфон не може бути набагато дешевше, ніж в авторизованих точках продажу. В даний час, велика частина відновлених апаратів продається під виглядом “сірих” не розмитнених телефонів. Однак, зверніть увагу: якщо такий телефон коштує навіть дешевше, ніж в Apple Store в країні, звідки він привезений, напевно перед вами відновлений апарат.

Якщо все-таки перед вами виявилася нерозітнута, але підозріла коробка з iPhone, є спосіб перевірити дату активації iPhone і статус надання гарантії Apple: на нові апарати 1 рік.

Для перевірки відшукайте серійний номер на коробці (він повинен бути на чорній або білій наклейці, в колір коробки) і введіть його у форму на сайті Apple за адресою: https://selfsolve.apple.com/agreementWarrantyDynamic.do

Якщо ви бачите, що дата активації відрізняється від дати на вашому календарі більше, ніж на місяць або гарантія зовсім не надається, то перед вами відновлений телефон. Якщо під рукою немає інтернету, можна зателефонувати в центр підтримки Apple і назвати серійний номер, ви так само отримаєте відповідь.

Якщо так вийшло, що ви вже купили, і тільки потім дізналися, що телефон не новий, не турбуйтеся надто сильно, це зовсім не означає, що такий телефон обов'язково зламається, все-таки найчастіше телефони у продажу проходять тестування і не повинні бути набагато гірші нових, на наш погляд, різниця в ціні приблизно відображає різницю в якості між новим і відновленим iPhone.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com