Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

ЖИТТЯ ПІД НАГЛЯДОМ

Міліція має намір встановити в громадських місцях системи відеоспостереження. МВС повідомляє, що підготувало пропозиції в Раду національної безпеки і оборони розглянути питання за ініціативою міністра Віталія Захарченка.

У відомстві відмічають, що ефективність застосування систем відеоспостереження підтверджується зарубіжним досвідом правоохоронної діяльності. Зокрема, використання цих систем в країнах ЄС і США «значно сприяє оперативності реагування на правопорушення, швидкому встановленню осіб, які їх здійснюють».

«Світовий досвід показує, що наявність систем відеоспостереження є стримуючим чинником для правопорушника, навіть за від­сутності співробітника полі­ції. Облаштування громадських місць системами відеоспостереження дозволить громадянам почувати себе на вулицях міст безпечніше», — стверджує МВС.

За розрахунками відомства, використання таких систем дозволить зменшити кількість співробітників міліції на вулицях міст і зробить їх роботу ефективнішою._

«Враховуючи той факт, що зараз міністерство фінансується на 42% від потреби, це дозволить ефективніше розподіляти ці кошти не на утримання великої кількості співробітників міліції, а на їх оснащення», — відмічає МВС.

За клопотанням МВС прем’єр-міністр вже доручив КМДА «опрацювати питання встановлення відеокамер в місцях масового скупчення громадян і проведення масових заходів, в першу чергу в центральній частині столиці».

 tsn.ua

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com