Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Нові пріоритети

«Таджицька алюмінієва компанія» (ТАЛКО) і азербайджанське підприємство “Азералюміній” уклали угоду про співпрацю. Як повідомив ІА REGNUM джерело в компанії “ТАЛКО”, угода була підписана в ході офіційного візиту президента Республіки Таджикистан Е.Рахмона в Азербайджанську Республіку 12 липня.

Деталі цієї співпраці відбиті зокрема в Меморандумі про розвиток співпраці між ТАЛКО і “Азералюміній”. Відповідно до трибічної угоди між ТАЛКО, підприємством Азералюміній і американською компанією “Сокар Фостер Вілер” на півдні Таджикистану має бути побудоване підприємство з переробки нафти. Президент Азербайджану І. Алієв доручив відповідальним особам своєї країни вжити усіх необхідних заходів для забезпечення  ТАЛКО коксом та іншими необхідними матеріалами за пільговими цінами. Алієв висловив зацікавленість у розвитку торговельно-економічної співпраці з Таджикистаном і доручив керівникам відповідних структур своєї країни розглянути і вивчити інвестиційний проект Таджикистану для участі в її реалізації.

Пакет азербайджано-таджицьких угод з дев’яти документів був підписаний днями після закінчення переговорів президентів двох країн — Алієва і Рахмона. Глави держав підписали Спільну заяву. Крім того, підписані: договір про співпрацю між Бакинським державним університетом і Таджицьким національним університетом; меморандум про співпрацю між національними олімпійськими комітетами; угода між мініс­терствами сільського господарства; протокол про спів­працю між МЗС двох країн; міжурядова угода про співпрацю у сфері захисту авторських і суміжних прав; міжурядова угода про співпрацю в області роботи з молоддю і спорту; міжурядова угода про взаємне визнання і еквівалентність документів про освіту, наукових мір і наукових звань; програма з економічної співпраці.

Фокус

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com