Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

ВИСОКИЙ ГІСТЬ З КІПРУ

У День відкритих дверей, 28 липня, Міжрегіональна Академія управління персоналом була удостоєна візитом делегації з Університету Нікосії в складі віце-президента доктора Павлоса Павлоу і директора представництва Університету Нікосії в Одесі Наталії Фоміної.

Візит відбувся з метою зміцнення контактів між представниками МАУП і Університету Нікосії. І, звичайно, одна з головних задач – розповісти абітурієнтам про університет і майбутні перспективи, які відкриває для них навчання за програмою подвійного диплому МАУП і Університету Нікосії.

— Докторе Павлоу, розкажіть, будь ласка, про Університет Нікосії.

— Розташований в Нікосії, на острові Кіпр, який знаходиться на перетині трьох континентів, університет швидко став глобальним центром освіти. Інтернаціональний за своєю філософією, Університет приймає студентів з усього світу, адже в полікультурному середовищі навчання відбувається зміцнення дружби, співробітництва і взаєморозуміння. Університет Нікосії є найбільшим неурядовим університетом на Кіпрі. В ньому здобувають освіту більше 5000 студентів. В Університеті ведеться підготовка за 28 спеціальностями бакалаврату, 5 — магістратури і по 3 — доктора філософії. В Університеті понад триста факультетів. Це дуже великий університет, в порівнянні з розмірами Кіпру, адже в самій країні живе менше мільйона осіб. Університет Нікосії має статус національного. Він співпрацює з багатьма країнами. Докторські, магістерські та бакалаврські ступені Університету еквівалентні ступеням, що присуджуються американськими, британськими та іншими європейськими університетами.

Одним з основних напрямків співпраці, звичайно ж, є для нас Україна, де нашим партнером виступає Міжрегіональна Академія управління персоналом.

— Докторе Павлоу, Ви сказали, що в Університеті Нікосії є багато факультетів і спеціальностей, які вони?

— На даному етапі існує чотири факультети, але найближчим часом їх буде п’ять. В університеті представлений Факультет Бізнесу з бізнес-орієнтованими спеціальностями та напрямками: «Менеджмент Інформаційних Систем», «Маркетинг», «Готельний та ресторанний менеджмент», «Туристичний та рекреаційний менеджмент», «Бізнес Адміністрування». У нас є Факультет суспільних наук і права з такими напрямками як: «Міжнародні відносини та Європейські Дослідження», «Юриспруденція», «Психологія», «Зв’язки з громадськістю, реклама і маркетинг». На Факультеті Прикладних та Інженерних наук є такі спеціальності, як «Комп’ютерна інженерія», «Інформатика», «Електротехнічна Інженерія», «Біологія Людини», «Медицина» та «Медичний Догляд».

В даний час ми створюємо ще одну спеціальність долікарської підготовки у співпраці з одним із британських вузів.

Є у нас і Педагогічний Факультет з такими спеціальностями: «Дошкільна освіта — Дитячий сад», «Освіта в молодших класах», магістратура Факультету Педагогіки і докторантура Педагогічних Наук, а також відділення музики й хореографії.

— Розкажіть, будь ласка, докладніше про співпрацю Університету Нікосії та МАУП.

— Це приклад того, як університети не тільки протягом декількох років, але і в майбутньому, планують дружно та плідно співпрацювати. Це приклад того, як безліч культурних, і навіть історичних ланцюжків об’єднують наші дві держави – Україну і Кіпр. Єдиний спосіб розширити студентський контингент – розвивати співробітництво із зарубіжними університетами, які базуються в різних країнах. Таким чином, співпраця припускає об’єднання навчальних програм з різних спеціальностей. Тобто, навчання студента тут, в МАУП, за відповідними інтегрованими курсами, буде еквівалентно навчанню в університеті Нікосії. І в той же час, якщо він вчився в університеті Нікосії, його програма зараховується в програму навчання МАУП.

— Які переваги відкриються для тих студентів, які оберуть нову програму подвійного диплома, пропоновану Університетом Нікосії та МАУП?

— Після вступу до Європейського Союзу Кіпр став країною, яка надає вищу освіту європейського рівня.

Ті студенти, які вирішили приєднатися до цієї програми, отримають освітньо-кваліфікаційну ступінь і українського, і європейського рівня так, ніби вони вчилися відразу в обох країнах.

Іншою чудовою перевагою є те, що з’являється можливість вибирати мову навчання, скажімо, якщо вони хочуть вчитися англійською мовою. Це перевага вивчення іноземних мов, зокрема англійської мови, на більш високому рівні, також і можливість вибору інших мов навчання: українська, російська, англійська, грецька.

Роботодавці, коли шукають співробітників, найчастіше віддають перевагу фахівцям з європейською освітою, тому дана програма несе студентам відчутні вигоди і перспективи в майбутньому.

І головною перевагою, як для студентів, так і для їх батьків, є те, що вартість навчання за програмою подвійного диплому тут, в Україні, становитиме всього до 2000 євро, у той час, як в Університеті Нікосії – до 5000 євро на рік. Необхідно також враховувати і вартість проживання: ви залишаєтеся тут, де ваш будинок, де живуть ваші батьки, вам не потрібно залишати вашу рідну країну. Хоча, деякі курси, звичайно, можна відвідати і в Університеті Нікосії, на Кіпрі.

Таким чином, це величезна перспектива – отримати європейський диплом про вищу освіту, залишаючись в рідній країні.

— Що Ви очікуєте від співпраці Міжрегіональної Академії управління персоналом та Університету Нікосії?

— Перш за все, ми вже провели ряд ґрунтовних переговорів щодо інтегрованих навчальних програм для ряду спеціальностей бакалаврату, магістратури, обміну студентами та викладачами, підготовки МВА і докторів філософії, спільних досліджень, розробки та розвитку короткострокових освітніх програм і програм підвищення кваліфікації, наукового, освітнього та культурного співробітництва. Ми плануємо розширювати наше співробітництво з багатьох різних напрямів: обміндосвідом, обмін студентами і т.д.

Ми очікуємо довгострокового, ефективного і кваліфікованого співробітництва в майбутньому!

Юлія Цесаренко

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com