Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Щоб дітки до Сталіна звикали?

Напередодні 1 вересня у книгарні в центрі Києва продаються зошити із зображеннями Сталіна, Леніна й автомата з написом «Ничто так не успокаивает, как автомат Калашникова». Про це пише газета «День».

За словами працівника магазину «Читай-город», де продається таке шкільне приладдя, «всі зошити, які є у продажу, схвалені Міністерством освіти і були закуплені виключно для розширення асортименту».

 Крім того, за словами представника магазину, вони розраховані не на молодших школярів, а на старшокласників, які вже обізнані з історією. А ще — на колекціонерів і людей, що цікавляться тією епохою... 

 У вихідних даних вказано, що продукція «виготовлена на замовлення і під контролем російського ТОВ «Альт» у видавництві ТОВ «Полісвіт» у місті Дніпропетровськ».

 Поряд зі «сталінськими» зошитами продають і не менш цікаві: на червоній обкладинці — кремлівська зірка й автомат Калашникова. Усе це підкріплено написом: «Ничто так не успокаивает, как автомат Калашникова». 

Як відомо, схожа ситуація із зошитами вже була наприкінці листопада минулого року. Тоді ЗМІ писали про тернопільську крамницю канцтоварів, яка, серед іншого, пропонувала покупцям учнівські зошити із зображеннями Сталіна, Леніна, Фіделя Кастро та Мао Цзедуна, об’єднаних у серії «Гламурні лідери».

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com