Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

В Україні є політв’язні

Глава представництва ЄС в Україні Ян Томбінський стверджує, що в Україні є політичні в’язні.

Про це він сказав в інтерв’ю Польському Радіо.

«Політв’язні в Україні є, і це твердження можна навіть почути від осіб, які близько пов’язані з нинішнім табором влади. Цю проблему обговорюють і українські політики, і всі політики ззовні, партнери України», — заявив він.

«… в мене складається враження – нині влада України вже дедалі більше усвідомлює, що затягування цієї ситуації робить з України в’язня цієї справи. І так само, як Юлія Тимошенко є в’язнем, так і Україна стає в’язнем Юлії Тимошенко», — зазначив дипломат.

Посол повідомив, що увага прикута до парламентських виборів в країні, а українське питання буде обговорено в раді міністрів закордонних справ ЄС в Брюсселі 14 листопада. Тоді ж може зачіпатись питання санкцій.

Однак Томбінський підкреслив, що представництво ЄС в Україні не працює за сценарієм санкцій.

«Я, починаючи свою роботу з перспективою 4-ох наступних років вивчання взаємин між ЄС та Україною, намагаюся зосередитись на тому, що можна зробити, а не що можна «заморозити» у взаєминах між ЄС та Україною.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com