Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Перший в світі банк фекалій

У США швидко розвивається і набирає популярність новий напрямок в лікуванні небезпечних кишкових інфекцій - пересадка донорських фекалій, що містять здорову мікрофлору кишечника. Знайти відповідний донорський матеріал лікарі можуть в першому банку донорського калу, який з лютого цього року працює в Массачусетсі з санкції FDA.

Про роботу цього незвичайного банку, що збирає кал у ретельно відібраних і перевірених здорових донорів (які отримують за одноразову здачу фекалій по 40 доларів) докладно розповідається в листопадовому номері фахового журналу «Новини гастроентерології та ендоскопії».

FDA схвалила створення банку фекалій, але поки дала «добро» на застосування трансплантації калу лише як «експериментального ліки». Це означає, що лікуючий лікар повинен отримати дозвіл FDA для кожного пацієнта, якому він має намір пересадити кишкову флору. Американські гастроентерологи різко критикують державне агентство за консерватизм: багато пацієнтів не готові погодитися на лікування, яке не має офіційного визнання FDA.

www.medic-mebel.ru/category/umyvalniki/

Дослідження останніх років показали, що пересадка калу - оптимальний метод лікування небезпечних рецидивуючих кишкових інфекцій, викликаних резистентної до антибіотиків бактерією Clostridium difficile. Ця інфекція вражає щороку до півмільйона американців, забираючи життя 15 тисяч осіб щорічно. Доведено, що пересадка кишкової мікрофлори таким хворим здатна буквально творити чудеса, зцілюючи хронічних хворих за лічені дні без всяких побічних ефектів.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com