Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Бойовий лазер уже є і в росіян

Міністерство оборони Росії замовило оборонно-промисловому комплексу відновлення робіт зі створення бойових лазерів, здатних вражати літаки, супутники і балістичні ракети. Розробкою лазерів будуть займатися концерн ППО «Алмаз-Антей», Таганрозький авіаційний науково-технічний концерн імені Берієва і компанія «Хімпромавтоматіка». Роботи почнуться в 2013 році.

ТАНТК імені Берієва відновив роботи з модернізації літаючої лабораторії А-60 на базі транспортного літака Ил-76, що використовувалася за часів СРСР для відпрацювання нових лазерних технологій. В СРСР було створено два літаки, проте вцілів тільки один, створений в 1991 році. Він базується на аеродромі під Таганрогом.

Лазери на А-60 використовувалися в експериментах по засліпленню оптичних головок ракет самонаведення  і систем спостереження супутників. Роботи за цим проектом були припинені в 2011 році через брак фінансування. Устаткування з А-60 було частково демонтовано. Зараз фінансування відновлено. На А-60 планується встановити оптичну установку з більш потужним лазером.

ТАНТК імені Берієва розраховує провести модернізацію А-60 протягом 2013 року. Тоді ж спільно з «Алмаз-Антеєм» на нього будуть встановлені нові блоки лазерної установки 1ЛК222. Установка створена спільно «Алмаз-Антеєм» і «Хімпромавтоматікой». За даними компаній, в наземному варіанті лазер вже готовий.

В ході випробувань системи, що отримала назву «Сокіл-Ешелон», які можуть початися вже в кінці 2013 року, належить з’ясувати роботу лазерної установки при перепадах тиску, температур і перевантаженнях. При цьому розробники поки не знають, які саме літаки будуть використовуватися у якості носіїв лазерної зброї — модифіковані військово-транспортні або бомбардувальники.

Створення лазера повітряного базування, здатного вражати масивні рухомі об’єкти, передбачає  розробку  надійних і потужних джерел енергії. Крім того, ймовірно, належить розробити і системи точного наведення і утримання на цілі лазерного променя. Належить вирішити завдання дальності ураження цілей — підвищення потужності лазерного променя не гарантує ураження цілі на великій відстані.

Дальність залежить, зокрема, від стану атмосфери. Крім того, в лазерному промені може виникати так званий пробій, що в рази знижує його потужність. Нарешті, при використанні потужної лазерної установки може проявлятися ефект самофокусування лазерного променя в просторі.

Раніше США займалися створенням бойової лазерної установки на базі модифікованого вантажного літака Boeing 747-400F. У лютому 2010 року ця установка зуміла вразити дві балістичні ракети на розгінній ділянці польоту, однак подальші два випробування провалилися. Система складалася з хімічного лазера і двох менш потужних лазерних систем контролю стану атмосфери і наведення.

У 2011 році міністерство оборони США визнало цю розробку наддорогою. Носій бойового лазера в лютому 2012 року відправився на зберігання на майданчик 309-ї групи по обслуговуванню і ремонту авіакосмічної техніки (AMARG), відомої більше як «Кладовище».

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com