Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Інтернет беруть під контроль

У світі посилюється контроль над користувачами інтернету.

Міжнародний союз електрозв’язку при ООН ухвалив документ, що зобов’язує провайдерів встановлювати системи аналізу інтернет-трафіку для блокування піратського контенту, пише «Комерсант-Україна».

В Дубаї завершилася конференція WCIT-2012 Міжнародного союзу електрозв’язку (МСЕ) при ООН.

Її головний підсумок — вперше за 14 років були внесені поправки в документ, що визначає єдині принципи регулювання інтернет-галузі в світі.

Члени організації, серед яких і Україна, проголосували за затвердження стандарту глибокого аналізу інтернет-трафіку DPI (Deep Packet Inspection).

Тепер інтернет-провайдери у всьому світі будуть аналізувати не тільки заголовки пакетів даних, що пересилаються, але і їх вміст.

Це дозволить виявляти і блокувати комп’ютерні віруси, а також доступ до сайтів, що містять «об’єкти, захищені авторським правом, шкідливу інформацію, протизаконний контент».

У документі значна увага приділена можливостям щодо блокування торрент-трафіку і закачувань файлів у форматі mp3 в разі порушення авторських прав.

Очікується, що затверджений на конференції стандарт набуде чинності з 2015 року.

“Тепер телеком-регулятори в різних країнах зроблять цей стандарт обов’язковою вимогою до мереж провайдерів телеком-операторів», — пояснює директор громадської організації «Європейська медіа платформа» Оксана Приходько.

Вимога обов’язкового впровадження DPI-систем може виявитися досить витратною для провайдерів.

Експерти ж вважають, що впровадження DPI у світовому масштабі може призвести до обмеження приватності користувачів інтернету.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com