Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Блокуватимуть трибуну

Депутат від Партії регіонів Сергій Тігіпко просить дозволити депутатам виступати російською мовою. Про це він заявив з трибуни Верховної Ради.

«Прошу надати можливість депутатам, в тому числі і від Партії регіонів виступати російською мовою», — заявив він.

«Якщо ні, то ми не дамо нікому виступати з цієї трибуни», — заявив Тігіпко.

Він наголосив, що Партія регіонів не підтримує «примусової українізації».

«Вона неефективна, бо змушувати дорослу людину говорити тою мовою, якою вона не хоче говорити – це ми отримаємо зворотній ефект. Вона назло не буде цього робити. Тут працює тільки одне – заохочення, батьків, дітей, і в тому числі політиків», — наголосив Тігіпко.

«Ми повинні з повагою підходити до тих регіонів, де розмовляють російською. В Севастополі, коли проходить футбол вболівальники встають і співають «Легендарный Севастополь – гордость русских моряков», — сказав Тігіпко.

Він також попередив, що така насильна українізація призведе до появи «радикалів на іншому боці, що приведе до сепаратистських настроїв».

 У свою чергу лідер «Свободи» Олег Тягнибок у відповідь на виступ Тігіпка заявив, що «Свобода» вимагає лише дотримання українського законодавства.

Він наголосив, що саме за скандальним мовним законом від Партії регіонів в органах державної влади потрібно використовувати державну мову.

«У побуті, звісно, кожен може спілкуватися будь-якою мовою… Спілкуйтеся з виборцями тою мовою, якою хочете, але в цій залі користуйтеся державною мовою», — наголосив він.

Українська правда

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com