Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

VІ Фестиваль з практaичної психології

Днями на базі  Хмельницького інституту МАУП проходить VІ Фестиваль з практичної психології “Будь – собою, справжнім! Будь – гармонійним! Живи – тут і тепер!”.

В Інституті проведено засідання круглого столу на тему “Міжособистісні стосунки: погляд сучасної молоді”. Науковий захід розпочався з вітального слова директора Хмельницького інституту МАУП Л. Г. Білого.

На науковому засіданні були присутні психологи-практики з різних міст України, викладачі та студенти Хмельницького інституту МАУП. Розпочала розмову студентка-другокурсниця Юлія Мариненко, яка у своїй доповіді повідала про психологічні особливості міжособистісних стосунків молоді, зокрема розкрила поняття “відносини” і “стосунки”. Член Європейської асоціації меніторингу та коучингу, консультант в методі позитивної психотерапії, магістр психології, коуч (м. Київ) Оксана Бочарова у виступі “Мой дом – моя крепость” – новый взгляд на отношения”з практичної сторони розповіла про сімейні відносини і конфлікти. Сергій Аніськов, гештальт-терапевт, у промові “Гештальт-підхід у вирішенні міжособистісних стосунків” давав практичні поради молоді у формуванні міжособистісних стосунків. Керівник психологічного центру “Сяйво”, сімейний консультант Віктор Гурний у доповіді “Сотворчество мужчины и женщины” розповів про сімейні ролі. Поняття “терапія”, психотерапевтичні методи і прийоми висвітлила психолог, груповий психоаналітик центру “Аніма” Ірина Солєнцова. Аліна Лабудько, психолог центру “Аніма”, у виступі “Стосунки між клієнтом і терапевтом в психотерапії” розкрила поняття “емпатія”, “психотерапевт”, звернула увагу на дотримання вимог Етичного кодексу діяльності практичного психолога. Інна Гошовська, практичний психолог, тренер компанії “Територія бізнесу”, у доповіді “Профілактика та подолання конфліктів у стосунках” на прикладах, використовуючи схеми та малюнки, пояснила основні причини утворення сімейних конфліктів та визначила методи подолання конфліктів у стосунках.

Завершилось наукове засідання підбиттям підсумків теоретично-практичної роботи.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com