Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Тонкощі вибору збройового сейфа

Мисливську зброю мало придбати, її необхідно також і надійно зберігати в недоступності від дітей або сторонніх. Для цієї мети призначені збройові сейфи, які розрізняються між собою за типом зберігається зброї, зовнішнім виглядом, надійністю замку, розмірами і якістю виконання. При виборі сейфа для мисливської зброї необхідно орієнтуватися на деякі нюанси.

Спочатку необхідно визначитися з типом збройового сейфа, який ідеально підійде під обрану модель гвинтівки. При цьому варто розуміти, що якщо мисливець впевнений, що у нього завжди буде всього лише одна гвинтівка, то можна зупинитися у виборі на невеликій камері, проте оптимальним вибором стане універсальний сейф, в якому регулюються по висоті кріплення для стоволу, а сама камера здатна вмістити в себе кілька гвинтівок. Дуже важливо визначитися, який рівень надійності потрібно від обраного атрибута безпеки, адже від цього багато в чому залежить його вартість.

Вибираючи збройові сейфи резонно не зупинятися у виборі недорогих моделей, так як їх надійність і безпека залишають бажати кращого. Другим аспектом, на який слід звернути увагу, є наявність в сейфі спеціального відсіку для зберігання боєприпасів. Як правило, рекомендується порох, патрони і зброю зберігати окремо, але в якісних моделях сейфів ця проблема вирішується надійними перегородками, які забезпечують захист. При цьому варто розуміти, що установка камери заборонена поблизу відкритих джерел вогню або нагрівальних приладів.

Після визначення виду сейфа майбутньому власнику слід зробити другий крок і приділити увагу замкам.

При виборі сейфа з певним типом замка слід знати, що замок на сейфі може бути ключовим, електронним кодовим, механічним кодовим, а також сейф може бути оснащений двома замками наприклад: ключовим і механічним кодовим, ключовим і електронним кодовим або двома ключовими замками.

Природно, замки на ключах найбільш доступні, але і найменш зручні і безпечні, а якщо ключ буде втрачено необхідно буде звертатись http://123keys.ru/vskrytie_sejfov.html в спеціалізовану компанію для відкриття сейфу.

Найбільшу секретність зберігання забезпечує поєднання двох різнотипних замків: наприклад ключового і механічного кодового.

Кодові замки є також більш високо-секретними ніж ключові.

При виборі замка яким оснащується сейф можна орієнтуватися на провідних виробників, які мають сертифікацію, що дозволяє встановлювати їх на банківське обладнання. На українському ринку сейфів найбільш часто можна зустріти замки з подібною сертифікацією, таких виробників як Mauer (Німеччина), Stuv (Німеччина), LaGard (США) і ін.

Іноді сейфи оснащують і замками які не мають подібної сертифікації, вони звичайно ж несуть певну таємність але не у відповідності з тими стандартами і вимогами які висуваються саме до сейфових замків, проте і їх часто використовують у виробництві сейфів, що дозволяє в деяких випадках істотно знизити ціну товару.

Відповідно до цих характеристик і слід підбирати сейф з огляду на його внутрішні розміри, особливості конструкції і секретність замків.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com