Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

5 звичок, які завдають шкоди зубам і яснам

Протягом життя у людини накопичується безліч різноманітних звичок. Звичка — це те, що людина робить не замислюючись, діючи як на автоматі. Наприклад, звичка робити зарядку вранці, приймати контрастний душ, чистити зуби після сніданку. Звички, які допомагають людині в житті, зберігають своє здоров'я — це корисні звички. Але бувають і такі звички, які шкодять людському організму, від таких звичок потрібно якомога швидше позбуватися. На жаль, людська психіка так влаштована, що шкідливі звички засвоюються набагато швидше, їх навіть не потрібно запам'ятовувати. До такого типу звичок відносяться і ті, які руйнують зуби і ясна.

Що приносить шкоду зубам і яснам

1. Паління можна розглядати як фактор, який постійно руйнує зуби та слизову оболонку рота, має отруйну дію на весь організм в цілому. Згубний вплив нікотину призводить до утворення темного нальоту – зубного каменя, від якого позбутися самостійно не вдасться. Без зверення до фахового дантиста не обійдеться. Найбільш часто застосовується в сучасних стоматологічних клініках, до яких відноситься стоматологія "Білий Зуб", зняття зубного каменю ультразвуком. Зубний камінь призводить до руйнування зубної емалі і утворенню карієсу. За результатами недавніх досліджень, курці протягом свого життя втрачають на 20% зубів більше, ніж ті, які не курять.

2. Звичка гризти насіння гарбуза і соняшника призводить до надмірного навантаження на зуби і стирає зубну емаль і самі зуби. До цього ж типу відноситься і звичка розколювати горіхи зубами.

3. Часте використання зубочистки, багатьох це здивує, непомітно може пошкоджувати десна, що провокує запалення і кровоточивість. До того ж дерев'яні зубочистки шаруються і відколюються, в результаті між зубами залишаються шматочки дерева, а це сприятливе середовище для мікробів.

4. Пристрасть до солодощів. У всіх солодощах великий вміст цукру, поступаючи в організм, він повинен перетравитися і засвоїтися. Для цього потрібні вітаміни групи «В» і кальцій. Ось цим ресурсом для перетравлення цукру і є зуби.

5. Напої, що містять лимон. Всі цитрусові, у тому числі і лимон, містять велику кількість кислоти. Чай, гаряча вода з лимоном, сприяють руйнуванню зубної емалі. Чим більше кислоти в напої, тим гірший вплив на зуби вони завдають.

6. Це лише мала частина шкідливих звичок, які завдають шкоди зубам і ротовій порожнині. Шкідливі звички побороти важко, але все-таки реально. Доказом цьому є багато прикладів. Якщо тривалий час не звертати уваги на такі, здавалося б, нешкідливі звички, то з гарною посмішкою можна швидко розпрощатися.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com