Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Міністр фінансів прокоментував інформацію про скасування стипендій у 2017

Міністр фінансів Олександр Данилюк заявив, що його відомство не має повноважень скасовувати стипендії, про це він заявив у своєму відеоблозі на Youtube.

"Що стосується стипендій. Вчора в новинах проскочила новина про те, що Міністерство фінансів скасувало стипендії. По-перше, Міністерство фінансів не має повноважень скасовувати стипендій, як і призначати стипендії. Ми запропонували Міністерству освіти, Міністерству соціальної політики перейти на європейську практику, коли стипендії не сплачуються всім, а діляться на дві складові ", - заявив міністр в своєму першому відеозверненні на YouTube

На його думку, перша - це академічні стипендії для обмеженої кількості дійсно талановитих студентів, які б мали таким чином якусь нагороду за свою працю.

"Друга складова - це соціальна складова. Це стипендія, яка є соціальною підтримкою тих студентів, які найменш захищені соціально. Це можуть бути діти-інваліди, діти з малозабезпечених сімей, тобто ті верстви, які ми як держава зобов'язані підтримувати ", - розповів Данилюк.

Зауважимо, що наразі постанова Кабміну про питання стипендіального забезпечення і зараз передбачає поділ стипендій на академічні (які залежать від успішності) і соціальні.

Розмір звичайної стипендії для студентів вищого навчального закладу 3-4 рівнів акредитації становить 825 гривень на місяць.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com