Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

У Німеччині пообіцяли враховувати інтереси України при будівництві Північного потоку-2

В уряді ФРН вважають, що ситуації в Україні та Сирії не повинна впливати на імпорт газу. Німеччина не хоче створювати напруженість на своєму "порозі".

Міністр економіки Німеччини Петер Альтмайер висловився на підтримку проекту газопроводу Північний потік-2. Про це пише Deutsche Welle.

"Проект газопроводу" Північний потік-2 "- це в першу чергу проект компаній, які вже отримали дозволи декількох країн, включаючи Німеччину. Дозволи в Німеччині видають відповідні органи, а не федеральний уряд ", - зазначив Альтмайер. При цьому міністр підкреслив, що німецький уряд "повністю і без сумніву візьме до уваги інтереси України".

На питання журналістів, чи змінить ставлення Німеччини до проекту Північний потік-2 дій Росії в Сирії, Альтмайер зазначив, що ці речі "не треба змішувати". "Ми дали чітко зрозуміти, що Росія відповідальна за ситуацію в Сирії і в Україні. Однак це не означає, що ми повинні створювати джерело напруги на нашому порозі. Імпорт газу з Росії тривав і під час "холодної війни" - і був надійним ", - підкреслив міністр. Нагадаємо, в кінці березня Німеччина дозволила будівництво Північного потоку-2. На  початок квітня аналогічне рішення прийняла Фінляндія.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com