Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

НАЩАДКИ ОСТАПА БЕНДЕРА

Пригадуєте епізод з «Дванадцяти стільців», коли Остап Бендер (кажуть, прототипом цього літературного героя був одеський єврей-аферист) експромтом створив «Союз меча і орала».

Менш метикуватому Кісі Вороб’янинову на запитання, як йому поводитися, відповів просто – нічого не робити, лишень «для важливості надувати щоки».

Виявляється, послідовники Бендера нині є в Україні. До того ж «надувають щоки» у значно більших масштабах. Чого вартий галас, що постійно здіймається навколо Видавничого дому «СN-Столичные новости».  Виявляється – нічого. Їхнє самовихваляння і  дутий імідж власної значущості спонукав поцікавитися реальними надбаннями цього Видавничого дому. Зокрема, такими об’єктивними показниками, як передплатний наклад їхніх видань. Тож спочатку сядьте зручніше, або тримайтеся за щось, якщо стоїте, аби не впасти зо сміху. Передплата на «Столичные новости» становить 302, а на «Столичку» – 192 примірники.

Не дивуйтеся – біля цифр не загубили жодного нуля. Їх там просто немає. Точніше, такими інформаційно-пропагандистськими «нулями» є ті, хто вміло «надуває щоки» і водночас пускає пил в очі представникам численних єврейських громад в Україні та світі, справами яких вони начебто опікуються. Остапу Бендеру вдалося видурити у довірливої «челяді» 500 рублів. Новітні «надувайли» спромоглися на трохи менший загал передплатників своїх двох  видань. Проте завдяки добре розкрученій мульці про свою важливість і значимість у грошовому вимірі, їм вдається збирати значно більшу «данину» з наївності та довірливості.

Марко ДУКА
вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com