Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

ЇХАВ КОЗАК ЗА СИНАЙ

Ось уже другий тиждень поспіль єврейські ЗМІ СНД аж захлинаються від захвату.

А з ними й певні видання Ізраїлю. Ось лише кілька заголовків: «Українське реєстрове козацтво підтримало Ізраїль!»; «Козаки на Святій землі»; «Гетьман Українського Реєстрового Козацтва прибув до Ізраїлю з візитом примирення».

Перш ніж пояснити, що то за «козаки» і звідки такий «геволт», зауважимо, що прізвище дешевої юдейської маріонетки, яка реалізувала фактичну провокацію своїх синайських господарів, спрямовану проти України і українського козацтва, таке саме, як і в людини, яка є святою для кожного справжнього, а не робленого патріота. Відтак, аби не поминати це ім’я марно в контексті про дрібного облудника, автори вирішили називати того провокатора евфемічно: «реб Гутман».

А тепер щодо брудної справи «реба Гутмана». Цитуємо одне з єврейських джерел:

«Гетьман Українського Реєстрового Козацтва прибув до Ізраїлю з візитом примирення. Повідомляється, що гетьман в Єрусалимі попросив прощення в єврейського народу від імені своїх предків і пообіцяв наполегливо боротися з антисемітизмом. Зазначимо, що на своїй батьківщині козаки тяжіють до заходів за участі рабинів. Ці контакти відбуваються на різних церемоніях, навіть у синагозі. Під час таких зустрічей гетьман УРК висловлює крайню стурбованість проявами антисемітизму і ксенофобії».

«Під час візиту солідарності в непростий для Ізраїлю час делегація українського козацтва (звер-ніть увагу, як свідомо назва конкретної маріонеткової організації «Українське Реєстрове Козацтво» замінено на узагальнення — українське козацтво. — Авт.) відвідала північ Ізраїлю. Під час цієї поїздки відбулися змістовні зустрічі з мерами міст, а також рабинами місцевих громад і представниками ізраїльської армії, які залишали територію Лівану. Під час цих зустрічей гетьман висловив підтримку з боку українського козацтва (!!!) боротьбі, яку веде народ Ізраїлю».

«Делегація українського козацтва також взяла участь у роботі Конгресу посланців Любавицького Ребе у країнах колишнього СРСР, що відбувся в Єрусалимі. Гетьман у своєму виступі перед рабинами наголосив, що тероризм у будь-якій формі можна зупинити тільки спільними зусиллями».

«Діяльність Українського Реєстрового Козацтва вселяє впевненість у те, що Україна рухається у правильному напрямі».

На думку авторів, наведені цитати такі красномовні, що потребують лише деяких необхідних уточнень. Українське Реєстрове Козацтво (надалі — УРК), гетьман якого розпинався на міжнародній арені від імені всієї України, то насправді суто кишенькове «потєшноє воїнство», свого часу створене ректором одного з донецьких ВНЗ. Цей навчальний заклад, до речі, має назву, яка у світлі громадської діяльності реба Гутмана звучить двозначно: «Інститут штучного інтелекту».

Сумнівно, чи сам ректор Гутман знає, що таке насправді реєстрове козацтво і чим воно відрізнялося, приміром, від «Дикої дивізії конвою Його Величності».

Припускаємо, що далекі предки самого ректора Інституту штучного інтелекту в часи Хмельниччини саджали слобожанських юдеїв на палі. Часи були жорстокі, а народ на Слобожанщині тоді блукав одверто лихий. Але який стосунок має це до привласненого ректором права говорити не від імені своєї приватної організації, а від усього українського козацтва, ба навіть від імені української влади?

Цілком можливо, що завтра реб Гутман поїде до Стамбула вибачатися перед турками за те, що його неназвані предки колись завдали прикрощів окремим громадянам Оттоманської Порти. Далі можна сподіватися на візит реба Гутмана до Варшави з аналогічними покаянними текстами. І на фінал — поїздок до Берліна і Москви, де він, знову ж таки, від імені всієї Української держави стоятиме на колінах перед швабами, вибачаючись за те, що довелося, бачте, 1945-го поколупати стіни Рейхстагу, а 1659-го посікти москалів під Конотопом. До Москви бажано прихопити з собою відому Червону Відьму, яка приємно урізноманітнить тупу церемонію каяття своїм політичним «сексепілем» і польотами на мітлі навколо Спаської вежі з вигуками: «Возродім СССР!».

Та досить жартів. УРК хоч і маріонеткова організація, але офіційно зареєстрована в Мін’юсті, а її реб Гутман регулярно тирлується у владних коридорах та торгує іміджем на Першому каналі НТКУ. Себто це не якийсь там макіївський Толік-алкаш, а особа, вважайте, офіційна. І те, що можна виголошувати в колі таких бомжів, як і сам, не годиться виголошувати член-кореспонденту Національної академії наук, ректору державного ВНЗ (привіт міністру-соціалісту Ніколаєнку!) і керівнику офіційно зареєстрованої громадської організації.

Це перше.

Друге — навіть дурній козі зрозуміло, що позиція реба Гутмана щодо ізраїльсько-ліванського збройного конфлікту кардинально відрізняється від ОФІЦІЙНОЇ позиції української державної влади. Та й на думку простої людини: саме керівництво Ізраїлю створило своєму народові оті згадані вище «важкі часи», тож нічого тепер плакатися в козацький жупан. Так, ми живемо у вільній демократичній країні, але жодна демократія не дозволяє першому-ліпшому швіцеру брати на себе права, які, згідно з Конституцією, належать тільки всенародно обраному Президенту.

Третє — щодо самого Президента. Як відомо, він є ще й ГЕТЬМАНОМ ВСЬОГО УКРАЇНСЬКОГО КОЗАЦТВА. При ньому на правах своєрідного козацького генерального секретаріату діє Координаційна рада козацьких організацій України. І якщо (не дай Боже, звичайно) з’ясується, що недовчений-нетовчений спец у галузі штучного інтелекту отримав бодай усне «добро» на свої провокативні гастролі від імені справжнього Гетьмана України, то, згідно з прадавніми козацькими звичаями, спра-вжнім козакам залишається одне: скликати традиційну Чорну Раду і зажадати від Гетьмана, який водночас і Головком, і Президент, звіту — під чиїм же він знаком насправді ходить: Зорею Богородиці чи Зіркою Давида? Якщо козаки не отримають однозначної відповіді, наступним кроком має бути ініціювання імпічменту Гаранту, який не гарантує.

www.mignews.org.ua

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com