Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

ПОВСТАННЯ В УГОРЩИНІ

У Будапешті вже кілька днів триває антивладний рух, в якому беруть участь понад 10 тисяч угорських повстанців.

Понад сто осіб, в тому числі поліцейські, дістали поранень. Зіткнення народу з поліцією тривають. Штурмом узятий телецентр розгромлено повсталим людом на кількох поверхах. Влада підтягує до столиці додаткові сили, аби приборкати учасників антиурядового руху.

Причиною для цих масових протестів стало оприлюднення записів розмови прем’єр-міністра Угорщини Ференца Дюрчаня про те, що його Соціалістична партія обманювала виборців, аби перемогти на виборах. Серед іншого, прем’єр-соціаліст визнав свою брехню угорському народу щодо свого уряду протягом останніх двох років. Повстанці під керівництвом національно-патріотичних сил вимагають відставки глави уряду та його команди. Цікаво, що ці події відбуваються невдовзі після того, як Угорщина вступила до ЄС і НАТО. Цікаво, що угорці своє сьогоднішнє повстання порівнюють з революційними подіями 1956 року проти радянського тоталітаризму.

На жаль, те, що в Угорщині про брехню прем’єра стало відомо випадково, в Україні нещирість, обман і пряме зрадництво своїх обіцянок президентом Ющенком та його міністерською командою давно вже не є таємницею. Можливо, рішучі дії угорців проти своїх брехливих урядовців може стати прикладом для інших європейських народів.

За повідомленнями ЗМІ

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com