Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

І ЗОЛОТО, І СРІБЛО...

У Києві минулими вихідними відбувся чемпіонат світу з рукопашного бою. Для нашої країни — це історична подія, адже проводити змагання такого рівня Україні довірили вперше.

З цією почесною місією українці впоралися, прихопивши заодно чимало нагород. Приємно, що серед когорти новоспечених чемпіонів і віце-чемпіонів є четверо студентів Міжрегіональної Академії управління персоналом.

На відкриття завітало вище керівництво — і МАУП, і держави.

«Рукопашний бій — найстародавніше мистецтво світу. Мені дуже приємно, що цей чемпіонат відбувається саме в Україні. Нині в нашій країні відроджується багато стилів бойових мистецтв, коріння яких сягають глибин тисячоліть. І це зрозуміло, оскільки захист Батьківщини, своєї землі й родини завжди починається із самозахисту. Особливе значення таке вміння набуває у нашому непростому сучасному світі, сповненому конфліктів. У нашій Академії всі студенти — і юнаки, і дівчата — проходять обов’язковий курс з рукопашного бою. Я щиро вітаю всіх учасників, і нехай переможе найдостойніший!» — сказав атлетам напутнє слово голова Наглядової ради Георгій Щокін.

Привітав атлетів і всіх присутніх міністр у справах сім’ї, молоді і спорту Юрій Павленко. За його словами, ці змагання — ще одне свідчення того, що Україна — потужна спортивна держава. Міністр висловив сподівання, що іноземці сповна відчують гостинність української землі.

Відкриття змагань ознаменувало підняття національного прапора під державний гімн України. Ця честь випала маупівцю майстру спорта міжнародного класу Антону Бочкарьову.

Першого дня змагань увага глядачів і самих спортсменів була прикута до командної першості. Згідно з регламентом, сім бійців, представників однієї країни, по черзі змагалися зі своїми візаві з іншої країни. Нашим хлопцям не було рівних — вони вибороли чемпіонський титул. А ось дівчата зупинилися за крок від вершини — у них «срібло».

Маупівці, крім командної першості, змагалися і в особистому заліку з легкого контакту. Олексій Задніпряний (вагова категорія — 65 кг) приніс Україні перше «золото» вже другого дня змагань. Невдовзі Антон Бочкарьов (90 кг) подвоїв наші здобутки. Срібними призерами чемпіонату світу стали Марія Стецюк (65 кг) та Артем Мельников (75 кг).

«Цей чемпіонат світу — перший в моїй кар’єрі, — каже Олексій. — У рідних стінах виступати легше — підтримка публіки допомагає. Найважчим був півфінал з німцем: у нього трохи інший стиль ведення бою. Словом, незручний суперник».

«У мене була одна мета — перемогти. Хоча я зазвичай виступаю в повному контакті, а не в легкому. Складним видався фінал, — ділиться враженнями Антон. — Нарікань на суддівство в мене немає. Треба вигравати так, щоб ні в кого не було жодних сумнівів».

Дружню атмосферу чем­піонату відзначив віце-президент Федерації рукопашного бою України Олександр Гарт­вич: «Наша мета — зупинити агресію, збудувати будинок, де всі житимуть дружно. Хочу похвалити наших атлетів, які гарно підготувалися до змагань, у чому величезний внесок МАУП. Тепер наші чемпіони й призери стали взірцем для своїх однолітків і підростаючого покоління».

Ірина ГОЛІНЬКО
вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com