Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

У МАУП — за досвідом

20 жовтня в приміщенні Міжнародного бібліотечно-інформаційного центру імені Ярослава Мудрого відбулася зустріч керівників та співробітників Центру із завідувачами бібліотек наукових установ Національної академії наук України задля обміну досвідом ведення справ.

МБІЦ імені Ярослава Мудрого, що функціонує при Міжрегіональній Академії управління персоналом, славиться високим професійним рівнем самоорганізації, якістю обслуговування відвідувачів та ефективним використанням сучасних інформаційних технологій в бібліотечній справі. Тому не дивно, що привернув увагу провідних працівників бібліотечної сфери.

Генеральний директор МБІЦ Любов Бродська провела екскурсію територією Академії та ознайомила шановних гостей з роботою Центру.

Привітав гостей ректор МАУП Микола Головатий: «Я радий вас вітати в нашій Академії. З великим задоволенням приходжу на наші з вами щорічні зустрічі, що вже стали традицією. Слідкуючи нині за діяльністю бібліотечних установ, структур, які мають безпосередній стосунок до слова та літератури, розумію, що гідних, тих, в яких наполегливо працюють такі патріоти, як ви, залишилося небагато, зокрема Національна бібліотека імені Вернадського та парламентська, з якими у нас гарні стосунки. Бібліотечно-інформаційний Центр імені Ярослава Мудрого ми відкрили два роки тому для задоволення читацьких потреб наших студентів, яких у нас по всій Україні 57 тисяч. Нині бібліотечний фонд нараховує близько 350 тисяч книжок, тобто ми повністю забезпечуємо підручниками навчальний процес в Академії. Маємо власну видавничу базу та щороку видаємо понад 150–200 назв, у середньому 4-тисячним накладом — залежно від потреби. Це переважно навчальна література. Вважаю, що кожен викладач повинен забезпечити студента власною книжкою. Також видаємо безліч унікальних книжок. Маємо власні періодичні видання: газети «Персонал Плюс» «За Українську Україну», студентську «Лідер», «За вільну Україну Плюс» та журнал «Персонал». Ось таким чином провадимо бібліотечно- видавничу діяльність Академії. Щиро дякую вам, що завітали до нас у гості. Успіхів та наснаги в нелегкій, але вкрай важливій справі».

 Великий інтерес у гостей-бібіліотекарів викликали досягнення у сфері ведення бібліотечної справи та підхід до організації робочого процесу. Цікавилися гості ефективністю використання інформаційних технологій МБІЦ Академії, зокрема у системі ведення обліку каталогів та архівів, обробкою документації, укомплектовуванням новими надходженнями, а також індивідуальним підходом до роботи з відвідувачами.

Сергій Герук

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com