Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Ще один єврейський проект на українській землі

І ось «великий» режисер, американський єврей Стівен Спілберг завітав до України. Для людей не­обізнаних зазначимо: цей митець є автором кепського фільму «Перелік Шінд­лера» про німецького під­приємця, який у роки Другої світової війни рятував євреїв під час так званого голокосту.

Оскільки голокост як такий деякі поважні історики, навіть ризикуючи власною свободою, ставлять під сумнів, то можна було б трактувати усе, що відбувається у фільмі, як маячню боже­вільного та вибачити авторові вкрай глевку режисуру та акторську гру на рівні кабиздохівського театру юного глядача. Проте і сам режисер, і його співплемінники вперто наполягають на правдивості подій, про які оповідається у фільмі. Та ба, неслабий Спілберг та різні айзенштоки–рабиновичі навіть намагаються на цьому зробити. Можливо, саме з погляду містечкової прибутковості треба подивитися і на пригоди Стівена Спілберга у країні Богдана Хмельницького. У Києві він зустрівся із зятем Кучми — етнічним євреєм, багатим капіталістом, членом юдейської секти Хабад-Любавичі — Віктором Пінчуком, аби разом виступити у ролі продюсерів документального фільму «Назви своє ім’я по літерах». Режисер фільму — відомий митець Сергій Буковський. Останній відзначився документальним фільмом «Війна. Український рахунок», де намагався спаплюжити українських героїв з дивізії СС «Галичина» та Української Повстанської Армії. Нині ко­штом Пінчука, під патронатом вже згаданого Спіл­берга, гаспадін Буковський утнув черговий шедевр, присвячений голокосту. Про художні чесноти цього фільму вам, шановні читачі, нехай розкажуть вітчизняні професори на сторінках якогось там «Кі­но-Кола» — ми ж наголосимо на політичному ви­мірі цієї, з дозволу сказати, кінострічки.

Під час прем’єрного перегляду серед глядачів можна було побачити Віктора Андрійовича — людину, небайдужу до вишуканого мистецтва. Від­сутність інституту національної пам’яті та фактичний саботаж його створення єв­рей­ським лобі в уряді, невизнання голодомору геноцидом українського населення нинішньою донецько-єврейською Верховною Радою, судові позови єврейських екстремістів проти самого Ющенка — не перешкоди для президента, аби взяти участь у сіоністській тусовці. Навряд чи хтось в Україні повірить, що Юще­н­ко — нащадок Калнишевського.

Богдан Вишневецький

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com