Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Злочинців до суду!

Генеральному прокуророві України
О.І.Медведьку

Копії: Президентові України
В.А.Ющенку

Прем’єр-міністрові України
В.Ф.Януковичу

Голові Верховної Ради України
О.О.Морозу

Засобам масової інформації

Керівникам міжнародних організацій
(ООН, СНД, ЄС, ЛАД)

Послам іноземних держав

 

Заява
про злочини, які скоюють Д.Табачник, С.Ніколаєнко та М.Степко в галузі освіти і науки України

 До нас потрапила стенограма виступу заступника міністра освіти і науки України Михайла Степка на нараді ректорів вищих навчальних закладів міста Харкова, що відбулася 27 жовтня 2006 р. (додається). У цьому виступі державного високопосадовця містяться, на нашу думку, злочинні дії, які підпадають під норми законів України «Про боротьбу з корупцією» та «Про боротьбу з організованою злочинністю», а також під статті Кримінального кодексу України, зокрема, про зловживання службовим становищем та злочинне перешкоджання законній господарській діяльності. Йдеться, передусім, про злочинну змову віце-прем’єра Д.Табачника, міністра освіти і науки (МОН) України С.Ніколаєнка і його заступника з питань вищої освіти М.Степка.

Заклики до знищення Міжрегіональної Академії управління персоналом

У своєму виступі Степко прямо закликає до злочинних дій проти найбільшого вищого навчального закладу (ВНЗ) недержавної форми власності, яким є МАУП, та підбурює до цих злочинів ректорів ВНЗ. Зокрема, він проголосив таке:

«МОН України знаходиться в стані непримиримої боротьби з МАУПом. Ректори державних ВНЗ мусять підтримувати міністра МОН Ніколаєнка в цій священній боротьбі <...> Ми з вами разом чи ні? Не можна терпіти, щоб поряд з вашими навчальними закладами або філіями працювали поряд філії МАУП!»

«Демографічний спад диктує нам правила гри!.. Знищимо МАУП, оскільки вона є вашим конкурентом! Знищимо її разом!»

«Міністр МОН звертається до вас з проханням: делегуйте до комісій, які перевіряють діяльність регіональних підрозділів МАУП тільки наших.., які готові до боротьби...»

«Д.Табачник на нараді в Києві запитав: «Чому мовчать ректори регіональних державних вищих навчальних закладів (стосовно структурних підрозділів МАУП)? Треба розпочати загальну війну з цим навчальним закладом! «Треба прийняти цей вислів як заклик до дій!»

«Я звертаюсь до ректорів недержавних навчальних закладів Харківщини, я вас дуже люблю, поважаю й не маю наміру руйнувати ваші ВНЗ за умови, якщо ви допоможете МОН України знищити МАУП. Ми будемо боротися тільки з непокірними ВНЗ. Допоможіть нам в цьому — й працюйте собі далі!»

Заклики до знищення інших ВНЗ

Степко на згадуваній нараді розкрив плани МОН щодо знищення системи вищої освіти України в найближчому майбутньому, зокрема:

«Через п’ять років ми... доведемо кількість ВНЗ до відношення: 1 ВНЗ на 1 мільйон мешканців. Тобто Україна повинна мати не більше, ніж 48 ВНЗ і ми доведемо кількість ВНЗ до цього показника!»

«Треба, щоб не більше, як 30-40% випускників шкіл мали можливість продовжувати навчання у ВНЗ України»

«Скасувати інститут довузівської підготовки абітурієнтів — нехай вони складають іспити на загальних засадах!»

«... ми закриємо ще один ВНЗ, й ще на крок наблизимося до нашої мрії — 48 ВНЗ на всю Україну! А може, і ще менше!»

Тобто в цій промові йдеться про таємну злочинну змову високопосадовців, які використовують своє службове становище для безпідставного знищення близько 250 вищих навчальних закладів України вищих рівнів (III — IV) акредитації. Мета цієї змови зрозуміла — перетворити населення найбільшої європейської країни на резервуар некваліфікованої дешевої робочої сили для більш розвинутих держав. Це є нічим іншим, як антидержавним, антиконституційним заколотом високопосадовців, які, очевидно,не— безкорисливо діють на користь інших держав. Зумисне знищення вищих навчальних закладів з їхнім інтелектуальним потенціалом та бібліотечними фондами — це є новітнім фашизмом, а організатори цього злочину проти всього українського народу заслуговують вищої міри покарання.

Наклепи проти МАУП

Степко у своїй доповіді навмисно використовував злісні наклепи проти МАУП з метою її підлої дискредитації, зокрема:

«Новий перелік спе-ціальностей дозволить нам, на відміну від МАУП, яка з медичних сестер (диплом молодшого спеціаліста) за 2,9 року робить бакалаврів.., розвивати спра-вжніх спеціалістів для потреб народного господарства України, а не невігласів як МАУП!»

Насправді, трирічна підготовка бакалаврів на базі кваліфікації молодших спеціалістів відповідає всім вимогам МОН та міжнародним стандартам. У той же час у недержавному університеті «Україна», з ректором якого П.Таланчуком М.Степко їздить на полювання, така підготовка (і то на заочному відділенні!) триває лише один рік! Це справді кричуща профанація вищої освіти, яка (теж, очевидно, небезкорисливо) покривається Степком та Ніколаєнком.

Далі Степко дозволив собі такий вислів: «МАУП зараз випускає невігласів, ми покладемо цьому край!» Насправді невігласами, судячи з висловлювань та поведінки Ніколаєнка і Степка, є саме вони, а вся «якість освіти», за яку вони так удавано вболівають, написана, буквально, на їхніх обличчях. Ні Степко, ні Ніколаєнко невідомі своїми науковими працями, вони є справжніми «нулями» в науковій діяльності. Маючи лише кандидатський ступінь, вони, використовуючи своє службове становище, домоглися присудження собі професорських звань, що також підпадає під означення корупційної діяльності. Ці два «професори» не вміють навіть правильно висловлюватися, а не те що продукувати наукові твори!

Відповідну «кваліфікацію» має і нинішній віце-прем’єр з гуманітарних питань Д.Табачник, який, перебуваючи на посаді глави президентської адміністрації, примудрився отримати докторський ступінь без дисертації, а лише на підставі кількох книжок, які були написані в співавторстві (тобто Табачник взагалі міг їх не писати!). Знаючи його «науковий» рівень, члени Національної академії наук України відмовили Табачнику в своєму членстві. Так само Табачник отримав і військове звання полковника, яке згодом було скасоване (теж саме треба зробити і стосовно докторського ступеня та професорського звання). Крім того, Табачника звинувачують у розкраданні разом зі своїми одноплемінниками з Ізраїлю українських архівів, що є також антидержавним злочином.

***

Виходячи з вищевикладеного, вимагаємо від Генерального прокурора України порушення кримінальних справ проти Д.Табачника, С.Ніколаєнка, М.Степка та їхніх поплічників за скоєні ними злочини, а також негайного їхнього звільнення із займаних посад відповідно до Закону України «Про боротьбу з корупцією»

Голова Академічної Ради
Міжнародної Кадрової Академії
Г.Щокін

Голова Конфедерації недержавних
вищих закладів освіти України
М.Головатий

Голова Спілки викладачів вищої
школи і науковців України
І.Бейко

Президент Федерації юристів України
Б.Беззуб

Генеральний секретар ВГПО
«Український вибір»
В.Гайченко

Голова Федерації патріотичних видань України
В.Яременко

Президент «Антинаклепницької ліги України»
М.Сенченко

Секретар Київського бюро з прав людини
І.Короткін

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com