Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Не гвалтівник Моше Кацава

Генпрокуратура Ізраїлю, всупереч очікуванням, не висуватиме проти президента країни Моше Кацава звинувачення у згвалтуванні, повідомила у вівторок, 14 листопада, газета «Гаарец».

Главі держави буде висунуто звинувачення в менш тяжких сексуальних злочинах стосовно своїх підлеглих. За інформацією видання, це відбудеться не пізніше березня 2007 року.

На початку наступного місяця очікується заява генпрокурора Менахема Мазуза про принципове рішення висунути обвинувачення проти Кацава, який підозрюється ще й у шахрайстві та перевищенні своїх повноважень.

Відповідно до законодавства, президент має імунітет від кримінального переслідування і може стати перед судом лише по закінченні терміну повноважень, добровільної відставки або імпічменту.

Раніше адвокати Кацава неодноразово давали зрозуміти, що їхній підзахисний готовий раніше зазначеного терміну скласти повноваження, якщо генпрокуратура вирішить висунути проти нього офіційні обвинувачення.

Очікується, що про принциповий намір висунути обвинувачення проти президента генеральний прокурор Ізраїлю Меначем Мазуз привселюдно оголосить у грудні, тільки-но буде вирішено питання можливості призупинення повноважень Кацава до завершення суду над ним.

За повідомленнями інтернет-видань

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com