Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Пиякам не зіпсувати українсько-польських відносин

Інцидент навколо облиття фарбою пам’ятника Тарасові Шевченку в містечку Білий Бір у Польщі та підпалу в одній з україномовних шкіл не вплине на стан українсько-польських відносин.

Про це заявив речник МЗС України Андрій Дещиця. «Обидві сторони засудили ці дії і заявили, що вони жодним чином не вплинуть на добрий стан міждержавних українсько-польських відносин», — сказав він.

За його словами, укра­їнська сторона швидко відреагувала на офіційному рівні на цей інцидент, зокрема відбулася зустріч Посла України в Польщі Олександра Моцика з державним секретарем МЗС Польщі, а також директора департаменту МЗС України — з тимчасово повіреним у справах Польщі в Україні. Було висловлено прохання про якнай­швидше з’ясування причин інциденту.

Польські правоохоронці швидко знайшли винуватців, які вчинили ці дії лише з хуліганських міркувань. Справа перебуває на контролі Посольства України в Польщі та міністерств закордонних справ двох країн.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com