Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

На захист від свавілля

«Персонал Плюс» неодноразово повідомляв своїх читачів щодо конфлікту між Міжрегіональною Академію управління персоналом та Міністерством освіти і науки України. Зокрема, і про те, що Державна акредитаційна комісія 26 вересня 2006 року прийняла рішення, згідно з яким було анульовано ліцензії 32 навчальних підрозділів МАУП. Серед них і Ковельський коледж, якому вже дев’ять років і який має велику підтримку серед місцевих жителів, міської та обласної адміністрації.

На засідання Комітету Верховної Ради з питань науки і освіти, яке відбулося 9 листопада цього року, аби знайти шляхи вирішення конфлікту між МАУП та МОН України, було подано Звернення осередків політичних партій Ковеля на ім’я міністра освіти і науки С.Ніколаєнка про захист Ковельського коледжу. Серед підписантів звернення: голова Ковельської міської соціалістичної партії Л.Стахорська, голова Ковельської міської організації політичної партії «Народний Союз Наша Україна» Р.Лящук, голова Ковельської міської організації партії «Солідарність жінок України» Л.Буховцева, голова Ковельської міської організації Всеукраїнського об’єднання «Свобода» В. Наконечний, голова Ковельської міської організації Всеукраїнського об’єднання «Батьківщина» О.Кіндер, голова Ковельської міської організації Української соціал-демократичної партії Ю.Шлюєв, голова Ковельської міської організації Партії регіонів В.Матвєєв. Крім політичних партій, звернення до голови Верховної Ради О.Мороза підписали й козацькі організації, члени Ради міського віче Ковеля. У зверненні зазначається важливість існування Ковельського коледжу МАУП, вказується на його позитивну діяльність.

Міністр освіти і науки України досить оперативно відреагував на це звернення. 10 листопада 2006 року було прийнято наказ «Про розгляд звернення політичних партій міста Ковель» за підписом голови Державної інспекції навчальних закладів О.Бурлакова. На виконання доручення міністра освіти і науки України Станіслава Ніколаєнка було прийнято рішення провести в листопаді 2006 року перевірку дотримання Ковельським коледжем МАУП ліцензійних умов надання освітніх послуг у сфері вищої освіти. Для цього створено комісію з восьми осіб. Очолила її Олена Фоменко — начальник відділу управління контролю за діяльністю вищих навчальних закладів І-ІV рівнів акредитації Державної інспекції навчальних закладів. На зустрічі з представниками осередків партій, які підписали звернення на ім’я Ніколаєнка, в Управлінні освіти і науки Луцької обласної держадміністрації Олена Фоменко намагалася чинити на них тиск. Але позиція підписантів залишилася незмінною й отримала підтримку голови Ковельської районної ради та голови Ковеля. У зверненнях до Президента України, прем’єр-міністра, голови Верховної Ради та міністра освіти і науки знову наголошено на важливості Ковельського коледжу для освітньої сфери міста та області, на суттєвому вкладі навчального закладу в формуванні бюджету та поліпшення соціальної структури міста.

Другу спробу тиску на голів осередків політичних партій зроблено у Ковелі. Але і цього разу представники партій не змінили свого рішення. Найбільший опір тиску комісії чинив міський осередок Соціалістичної партії, одним з керівників якої і є міністр освіти і науки Ніколаєнко. Понад те, всі члени Соціалістичної партії, відвідавши Ковельський коледж і подивившись його матеріальну базу, висловилися про всіляку допомогу навчальному закладу, погодилися на необхідності підтримки в розвитку матеріальної бази, збіль­шенні викладацького колективу та набору студентів.

Нам достеменно невідомо, що саме за підсумками поїздки доповіла міністру освіти і науки начальник відділу управління контролю за діяльністю вищих навчальних закладів І-ІV рівнів акредитації Ольга Фоменко. Але сьогодні можна сказати, що до думок голів осередків партій таки прислухалися. Минулого тижня з’явилося повідомлення про можливість внесення у порядок денний ВР України питання про створення тимчасової слідчої комісії з метою перевірки діяльності Міністерства освіти і науки.

Вл. інформ.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com