Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

МОН уникає судових засідань

29 листопада ц.р. мало відбутися засідання судової колегії Господарського суду Києва за позовом Міжрегіональної Академії управління персоналом до Міністерства освіти і науки України щодо спонукання вчинити певні дії, а конкретно видати випускникам МАУП 4 655 дипломів (справа № 24/735-А).

З невідомих причин представник Міністерства освіти і науки України не з’явився на засідання суду.

Нагадаємо, що 16 листопада представник МОН, заявивши, що МОН не встигла ознайомитися з необхідними документами (трьох місяців для цього не вистачило!), попросив перенести засідання суду, що і було зроблено. Не направлено також жодних письмових пояснень на позовну заяву і розгляд справи вкотре відкладено.

23 листопада ц.р. у МОН відбулася зустріч вищих чільників-кураторів вищої освіти України і представників МАУП, на якій було обгрунтовано доведено право Академії та її випускників отримати зазначену вище кількість дипломів. У представників МОН не виявилося аргументованих заперечень. Але С.Ніколаєнко, як той відомий ляльковий персонаж, знову проти. Які ще докази потрібні панові-товаришу міністру, щоб він припинив безглуздий опір і визнав очевидне? Невже власні амбіції важливіші за закон і права тисяч людей? Невже треба чекати рішення суду, а потім ще й позову про відшкодування моральної шкоди, щоб врешті-решт виконати свій функціональний обов’язок? Будь-якій незаангажованій людині, зокрема міністерським працівникам, зрозуміло, що проблема є надуманою і її треба вирішувати. І що раніше, то краще для самого ж міністра.

Департамент правового захисту МАУП

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com