Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Державна інспекція підтверджує свою упередженість

До редакції газети надходить велика кількість листів від громадських організацій на захист Міжрегіональної Академії управління персоналом і студентів ВНЗ. Представники громадськості повідомляють про свої звернення до Міністерства освіти і науки України і надають копії відповідей МОН з цього вкрай важливого питання.

При ознайомленні з листами Державної інс­пекції навчальних закладів МОН кидається у вічі та обставина, що всі вони писалися неначе під копірку.

В окремих листах під­тверджується той факт, що анулювання ліцензій 26 відокремленим структурним підрозділам МАУП було здійснено з грубим порушенням чинного законодавства. Так, заступник голови інспекції В.Ф.Мудрик повідомляє, що «…всі порушення, які були вчинені відокремленими структурними під­розділами МАУП, виявлені при вивченні документів у базовому навчальному закладі, тому не існувало потреби (!) додатково перевіряти відокремлені структурні підрозділи за їх місцем знаходження». Тобто товаришу В.Ф.Мудрику немає потреби виконувати Закон України «Про освіту», Закон «Про вищу освіту», постанову Кабінету Міністрів України «Про ліцензування освітніх послуг», наказ власного міністерства, яким затверджено Порядок здійснення контролю за дотриманням Ліцензійних умов надання освітніх послуг.

Головне, що є вказівка товариша С.М.Ніколаєнка, який виконує ще вищу вказівку панів В.Ющенка і К.Чумаченко закрити рота МАУП шляхом анулювання ліцензій. І для них нічого не значить, що в Довідці, яку склали члени комісії, не названо жодного відокремленого структурного підрозділу МАУП. Більше того, комісія забула (мабуть, дуже поспішали) поставити навіть дату складання Довідки.

Представники Держінспекції повідомляють, що «Міністерство освіти і науки України при вирішенні питань щодо майбутнього вищих навчальних закладів приватної форми власності дотримується принципів, визначених Конституцією України та Законом України «Про вищу освіту», що встановлюють рівність та рівноправність ВНЗ всіх форм власності. Одночасно міністерство поділяє необхідність неупередженого ставлення до всіх навчальних закладів незалежно від форм власності й підпорядкування і вимагає від них однакової відповідальності перед законом за його порушення». Цікаво, а з якою тоді метою у квітні-червні 2005 року заступник міністра М.Ф.Степко, виконуючи волю С.Ніколаєнка, давав своїм підлеглим вказівки усіляко затримувати проходження документів ВНЗ недержавної форми власності? Чому С.М.Ніколаєнко у жовтні 2006 року стверджував, що на догоду МАУП він не залишить Київський національний університет імені Т.Шевченка без студентів? І таких «чому» можна навести безліч.

Біда, що чиновники відомства, яке має сіяти розумне, вічне і добре, вимушені (раніше цього майже не було) на догоду своєму високопоставленому (сподіваємося вже ненадовго) начальникові брехати широкій україн­ській громадськості, видумувати і поширювати різні нісенітниці. Може, досить, панове?

Вл. інф.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com