Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Ще раз про головну причину невдач

Представники України завершили свої виступи у єврокубках. Точніше? «Шахтар» та «Динамо» зіграли матчі заключного 6-го туру групового турніру Ліги чемпіонів. Для киян він став завершенням єврокубкового сезону 2006/2007 років. Натомість донеччани наступної весни продовжать виступи у турнірі нижче рангом — Кубку УЄФА.

Загалом цікава картина. Заключний тур, що припав на початок грудня, став єдиним, в якому наші команди не зазнали поразок. Спочатку «Шахтар» зіграв внічию 1:1 у Греції проти місцевого «Олімпіакосу», а потім «Динамо» в Києві ледве не виграло у мадридського «Реалу». Ведучи в рахунку 2:0, підопічні Анатолія Дем’яненка завершили зустріч внічию — 2:2.

Попри те, що «Реал» сильніший та іменитіший за «Олімпіакосу», нічия «Шахтаря» значно трудніша й важливіша. Адже вона забезпечила команді Мирчі Луческу третє місце у групі. До того ж виграш дався нелегко, адже греки також прагнули посісти третю сходинку, яка надає право продовжувати євросезон у Кубку УЄФА.

Загалом цей відносний успіх гірників дає нагоду констатувати, що цього року українські команди у Лізі чемпіонів виступили не найгірше. Адже най-гіршим варіантом став би той, якби обидва представники у групах посіли останні місця.

На жаль, укотре провалило євросезон київське «Динамо», яке дочасно засіло в групі на останньому четвертому місці. Такий виступ навіть президент «Динамо» Ігор Суркіс називає провалом. На жаль, нині в клубі панує ситуація, за якої така констатація може мати оргнаслідки хіба що для деяких футболістів та тренера. Хоча вже навіть кожній штанзі й перекладині динамівських воріт зрозуміло: допоки Суркіси керують футболом взагалі і в «Динамо» зокрема — нічого доброго з того не буде.

Тепер динамівський президент ініціює тотальні пошуки винних у невдачах цього сезону з-поміж гравців і тренерів, починаючи від дитячо-юнацької динамівської школи і за-кінчуючи головним тренером «Динамо». Цього року «за визначенням» основним винним опинився Анатолій Дем’яненко. Торік ним був Леонід Буряк. Ще раніше — Йожеф Сабо… При цьому всім цим процесом незмінно керує Ігор Суркіс. То чи не настав час нарешті назвати справжню головну причину всіх невдач «Динамо» й україн-ського футболу загалом?!

Олександр НАКАЗНЕНКО,
співкоординатор Громадського руху
«ФУТБОЛ БЕЗ СУРКІСІВ»

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com