Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Єврейське коріння Бен Ладена

Колишній американський банкір і радник відомої компанії «Де Бірс» Микита Лобанов-Ростовський» в інтерв’ю газеті «Совершенно секретно» повідомив цікаві дані про Усаму Бен Ладена. Зокрема, він його охарактеризував як «розумного і хитрого фаната, який прагне «звільнити» саудівців від династії Сауда.

«У 70-х роках у нього виник конфлікт з батьком і йому довелося перенести свою діяльність з Джиди в Аль-Хобар — порт у Перській затоці. Як і багато його співвітчизників, він був «сараф» — тобто міняв гроші, переказував їх єдиновірцям по всьому світу. Основу сімейного бізнесу заклав дід Бен Ладена, виходець з Ємену. Вони — нащадки тих самих ізраїльтян, які відокремилися від Мойсея після переходу Червоного моря й пішли своїм шляхом упродовж Ара­війського півострова, осівши зрештою на узбережжі Аравійського моря. Ці ізраїльтяни прийняли іслам і завжди були ус­пішними бізнесменами. Фахівцям це добре відомо», — заявив він.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com