Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Міністр освіти чинить протизаконно

Т.в.о. Голови Державного комітету України
з питань технічного регулювання та споживчої політики
І.Саєвичу

Шановний Іване Броніславовичу!

Як нам стало відомо, до Вашого комітету з листом від 04.12.06. № 1/12-5800 звернувся міністр освіти і науки України С.Ніколаєнко.

У своєму листі пан міністр освіти і науки, перекручуючи факти, повідомляє про начебто допущені Міжрегіональною Академією управління персоналом порушення чинного законодавства в освітній діяльності і вимагає від Державного комітету Ук-раїни з питань технічного регулювання та споживчої політики застосування господарських санкцій за ст. ст. 239 і 246 Господарського кодексу України.

Повідомляємо, що у своїй діяльності Міжрегіональна Академія управління персоналом діє згідно з чинним законодавством, зокрема і щодо прийому на навчання абітурієнтів, і щодо навчання студентського контингенту.

Питання, порушене С.Ніколаєнком у своєму листі, є предметом розгляду Господарського суду Києва за позовом Академії до МОН про зобов’язання видати випускникам Академії 4 655 дипломів (копія позовної заяви додається). Не переповідатимемо обгрунтування, які спричинили звернення до суду за захистом законних прав Академії і її випускників — у позовній заяві їх чітко викладено. Зазначимо, що протягом шести місяців з дня подачі позовної заяви міністерство всіляко уникає розгляду по суті цієї справи, не надало до суду жодних письмових пояснень щодо обгрунтування своєї неправомірної позиції. Довідка, на яку посилається міністр освіти і науки, не містить конкретних нормативних актів, які начебто порушили Академія. Перевіряльники, а їх було близько 20 осіб, забули навіть поставити дату складання цього «документа».

У Господарському суді Києва лежать ще дві справи за позовами МАУП до МОН у зв’язку з протиправним прийняттям ним рішень про анулювання ліцензій 5 і 26 відокремленим структурним підрозділам Академії.

Звернення С.Ніколаєнка до вашого комітету є нічим іншим як спробою в адміністративному порядку вирішити питання, які є прерогативою судових органів, а його посилання на ст.ст. 239 і 246 Господарського кодексу України є абсолютно необгрунтованими і неправомірними.

У Генеральній прокуратурі України лежить звернення Міжрегіональної Академії управління персоналом про порушення проти С.Ніколаєнка і деяких інших керівників Міносвіти кримінальних справ за ст. 364 КК України (зловживання владою або службовим становищем) і ст. 206 КК України (протидія законній господарській діяльності).

Комітет з питань науки і освіти Верховної Ради України у зв’язку з конфліктною ситуацією, що склалася між С.Ніколаєнком, з одного боку, і системою недержавних вищих навчальних закладів, зокрема Міжрегіональною Академією управління персоналом, — з другого, ініціював створення слідчої комісії.

Про неправомірність дій С.Ніколаєнка висловилися Національна служба посередництва і примирення, а також Державний комітет з питань регуляторної політики і підприємництва.

Враховуючи викладене, просимо залишити без розгляду звернення міністра освіти і науки України С.Ніколаєнка від 04.12.06. №1/12-5800 як необгрунтоване і незаконне.

Ректор МАУП М.
Головатий

Секретар Наглядової ради
В.Короткін

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com