Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Як Черновецький Табачнику та єжи з ним землю дарував

Недавно на сесії Київради розглядалося сто земельних питань. За словами депутата Київради Михайла Бродського, повинні були роздати 76 га київської землі, з них 15% — під нове будівництво. Шість гектарів — у зелених зонах столиці.

«Найскандальнішу» ділянку, ту, що на вул. Хрещатик, 5, було продано ТОВ «Грааль», яке пов’язують з ім’ям Дмитра Табачника, за 8,7 млн грн (близько $1,7 млн). За словами депутата від блоку «Наша Україна» Дмитра Андрієвського, за продаж ділянки проголосували 73 депутати.

Цю ділянку, площею 0,2 га, відведену під будівництво готельно-офісного комплексу, вже виставлено на вторинному ринку за $360 тис. за сотку ($7,2 млн).

Найбільшу ділянку, площею майже 4 га, передано в оренду на десять років ТОВ «Юрбудконсалтинг» під будівництво житла. Загадкова ділянка, на яку претендували одразу дві фірми — ТОВ «Столиця» та ТОВ «Нове місто», що між вулицями Новомостовською та Замковецькою, — депутати, на прохання секретаря Київради Олеся Довгого віддали в оренду, попри те, що не було жодної пояснювальної документації. Свій шмат київської землі під будівництво торговельного центру, площею 0,54 га, отримала і компанія «Дилайт Сіті», підконтрольна голові НС АКБ «Синтез» Олександру Лойфенфельду.

Також на сесії мали затвердити стратегічну концепцію подальшого розвитку комунального підприємства «Міжнародний аеропорт «Київ» (Жуляни). Однак депутати зняли це питання з повістки дня. Як розповів депутат від групи Віталія Кличка Володимир Бондаренко, мета запропонованої стратегії — змінити власника аеропорту. «Керівництву КП дали право брати кредити до 100 млн грн, але кількість цих кредитів не обумовлено… Можу тільки сказати, що за цим стоїть депутат Київради Андрій Іванов», — стверджує Бондаренко.

У грудні 2006 р. Київрада вже намагалася утвердити концепцію розвитку аеропорту, яка передбачає створення нової юридичної особи — ЗАТ «Аеропортний бізнес-комплекс «Жуляни». Після затвердження стратегії планується, що приватному інвестору відійде 49% акцій нової юридичної особи, а у власності міста залишиться 51%. За словами депутата Київради Михайла Бродського, приватним інвестором проекту виступить структура, «близька до Андрія Іванова, який домовився з Черновецьким».

Слід зазначити, що Іванов усі звинувачення заперечує. «Це все чутки», — сказав він.

За матеріалами інтернет — видання «Обком»

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com