Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Що за who Ніколаєнко?

Останні кілька років Станіслав Ніколаєнко наполегливо бореться за якість освіти. Пан міністр здійснює рейди по всій країні у пошуках навчального закладу, який, за його думкою, не є стандартом якісної освіти. Натомість у його біографії є досить цікаві моменти, які змушують запитати: «А судді хто?».

Відомості про міністра освіти і науки Станіслава Ніколаєнка з офіційного сайту МОН:

«Закінчив з відзнакою Українську сільськогосподарську академію за спеціальностями інженер-механік (1978 p.) і викладач-інженер (1980 p.) та Одеський інститут політології і соціального управління за спеціальністю політолог (1991 p.). Професор, кандидат педагогічних наук. Кандидатська дисертація з питань економічної освіти фахівців сільського господарства».

Відомості з Урядового порталу:

«1978 року закінчив Українську сільськогосподарську академію, інженер-механік, 1980-го — інженер-педагог, у 1991-му — Одеський інститут політології та соціології, політолог. Кандидатська дисер­тація — «З питань економічної освіти фахівців сільського господарства».

Сайт «Відкрита Україна» надає такі відомості про дисертацію пана міністра:

«Кандидатська дисертація «Дидактичні основи підготовки спеціалістів для сільського господарства у вищих профтехучилищах з курсу «Основи ринкової економіки».

Зверніть увагу, в жодному з наведених джерел не вказано конкретної дати захисту дисертації. Крім того, можна побачити розбіжності у назвах дисертації.

Звернувшись до сайту Верховної Ради, можна знайти інформацію, яка взагалі ставить питання про авторство дисертації пана Ніколаєнка. За обліковою карткою депутата Станіслава Миколайовича Ніколаєнка, обраного 1994 року до Верховної Ради по виборчому округу №402, майбутній міністр освіти і науки взагалі не мав жодного наукового ступеня. За копією дисертації Станіслава Ніколаєнка, яка зберігається у Національній бібліотеці ім. Вернадського, її тема звучить так: «Дидактичні основи навчання учнів вищих сільських профтехучилищ — майбутніх фермерів по курсу «Основи господарювання». Її захистили 1994 року в Брянському державному педагогічному інституті ім. І.Петровського.

Отож у нас до пана Ніколаєнка кілька запитань:

Чому ви, обіймаючи посаду секретаря Комітету освіти і науки, захищали дисертацію в Росії, в Брянську, коли 1994 року вже існував ВАК.

Чому в офіційних джерелах надається різна інформація про тему дисертаційного дослідження?

Чому ніде не вказано року та міста, в якому ви захищали дисертації?

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com