Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Таємні товариства: міфи та реальність

Ми продовжуємо публікацію книжки Миколи Сенченка та Валерія Гастинщикова «Таємні товариства: міфи та реальність»

Комітет 300. «Комітет 300» було створено 1729 року Британською східно-індійською торговельною компанією для проведення операцій з міжнародними банками, а також підтримки комерційних підприємств та торгівлі опіумом.

Колишній агент MІ-6 доктор Джон Колеман зазначав, що «Комітет 300» — це всемогутня група, яка не знає національних кордонів. Не визнаючи міжнародними нормами права, Комітет контролює всі аспекти політики, релігії, торгівлі, промисловості, банківської діяльності, страхування, видобутку корисних ресурсів, наркоторгівлі та нафтової промисловості. Ця група за свою діяльність звітується тільки перед її членами. Колеман стверджує, що «Комітет 300» — це «таємний уряд вищого рівня, який керує Великою Британією та США». Ця версія існує десь з 1909 року, коли Вальтер Ратенау з «Дженерал Електрик» повідомив німецькій суспільності, що «300 осіб, з яких всі знають один одного, визначають економічну ситуацію у Європі та вибирають спадкоємців зі свого числа». Колеман каже, що «Комітет 300» ще називався «Олімпійці» і в нього входив алмазний магнат Сесіл Родс.

Сьогодні «Комітет 300» має у своєму розпорядженні великий бюрократичний апарат, який об’єднує сотні мозкових центрів та офіційних закладів, що керують широким спектром організацій та осіб — від приватного бізнесу до урядових лідерів. Серед світових організацій, що входять до «Комітету 300», найбільші: «Американці за безпечний Ізраїль», Більдербурзький клуб, Канадський інститут міжнародних відносин, Рада міжнародних відносин, Орден «Череп та Кістки», компанія «Брітіш петролеум», Орден «Бідні лицарі-тамплієри», Соціалістичний інтернаціонал, Герметичний орден «Золота зірка», «Клуб четвертого стану свідомості», Орден «Великої матері», «Світове франкмасонство», Світова рада церков, «Чорний орден», «Товариство Туле», «Церков єдиного світового уряду», «Круглий стіл», Тристороння комісія та більш як сто інших установ, які контролюються цією організацією.

Комітет 300 як великий апарат соціальної психіатрії визначає зовнішню та внутрішню політику США. «…Ці люди «Комітету 300» наказали президенту Вільсону виступити проти Німеччини у Першій світовій війні. — пише Колеман, — Це Комітет наказав Рузвельту спровокувати японську атаку на Перл Харбор, аби Сполучені Штати вступили у Другу світову війну. Це він наказав нашій нації воювати у Кореї, В’єтнамі та Персидський затоці. Щира правда, що Сполучені Штати воювали в п’яти війнах в ім’я огидного «Комітету 300».

Що ж ми бачимо? Об’єд­нання людей з дивними ідеями? Безумовно ні. До складу «Комітету 300» входить багато талановитих інтелектуалів, покликаних разом створити повністю тоталітарне та абсолютно кероване «нове суспільство» — насправді воно не є новим, бо свої ідеї взяло із сатанинських культів. Його мета — єдиний світовий уряд, за що агітували масони Джордж Оруелл та Герберт Вельс. Єдиний світовий уряд та єдина система з постійними, а не обраними олігархами, які обирають лідера зі свого оточення у формі федеральної системи, як це було в середньовіччя. У тому світі зростання кількості населення корегуватиметься штучним скороченням кількості дітей в одній сім’ї внаслідок захворювань, воїн та голоду, аж доки на всій Землі залишиться не більш як мільярд людей, які слугуватимуть правлячому класу у чітко окреслених сферах діяльності. Середнього класу не буде — тільки правителі та раби. Всі закони уніфікують у рамках юридичної системи світових судів. Вони будуть використовувати один і той самий кодекс законів, за виконанням якого слідкуватиме поліція світового уряду, а об’єднані озброєні сили єдиного світу силоміць втілюватимуть закони в усі колишні національні країни, які не будуть розділені кордонами. Система діятиме на базі найсильнішої держави. Хто підкориться єдиному світовому уряду, той отримає нагороду у вигляді засобів для життя. Хто застрайкує, того заморять голодом або просто знищать, оголосивши поза законом. Хіба ми нині не бачимо такої політики в дії на прикладі Югославії та Іраку?

Економічна система основуватиметься на правлінні олігархічного класу, який дозволить виробляти рівно стільки продуктів харчування та послуг, скільки потрібно для функціонування таборів масової рабської праці. Всі багатства зосередяться в руках елітних членів «Комітету 300». Кожній людині буде доведено, що її виживання повністю залежить від держави. Світ керуватиметься виконавчими декретами «Комітету 300», які негайно стануть чинними.

Промисловість має бути повністю знищена разом з атомними енергетичними системами. Тільки члени «Комітету 300» та ними обрані люди матимуть право розпоряджатися земельними ресурсами. Сільське господарство буде викуплено та підпорядковано тільки «Комітету 300», а виробництво продуктів харчування суворо контролюватиметься. Коли все це буде зроблено, населення великих міст насильно відправлять до віддалених районів, а хто відмовиться їхати, того знищать випробуваними методами світового уряду, за вказівками якого здійснював експерименти над людьми Пол Пот у Камбоджі.

За планами «Комітету 300», до 2050 року буде знищено майже 4 млрд «зайвих ротів» — через війни, штучні епідемії, смертельні захворювання та голод. Кількість електроенергії, харчування та води підтримуватиметься на рівні, достатньому для нормального життя, передусім для білого населення Західної Європи та Північної Америки, а потім вже й для інших країн. Населення Канади, Західної Європи та США скорочуватиметься швидше, аніж населення інших континентів, доки сягне мільярда, з якого 500 млн становитимуть японці та китайці, позаяк упродовж багатьох століть вони звикли до регламентації населення та підпорядкування владі.

Час від часу штучно створюватиметься дефіцит їжі, води та медичної допомоги, щоб нагадати масам, що їхнє існування повністю залежить від доброї волі «Комітету 300».

Після знищення таких галузей промисловості, як будівнича, автомобільна, металургійна, важке машинобудування, окремі галузі стануть обмеженими і перебуватимуть під контролем.

Розпалюватиметься ворожнеча між протилежними фракціями та групами, між арабами та євреями, африканськими племенами, росіянами та українцями. Їм дозволять воювати між собою на знищення під наглядом спостерігачів НАТО і ООН. Схожу тактику вже було застосовано у Центральній та Південній Америці, Югославії. Ці війни триватимуть доти, доки не буде встановлено світовий уряд; вони точитимуться на всіх континентах, де живуть великі групи людей з різними етнічними та релігійними поглядами: такі, як сикхи, пакистанські мусульмани, індійські індуїсти, християни та юдеї. Етнічні та релігійні суперечності загострюватимуться, їх «регулюватимуть» під час жорстоких організованих конфліктів.

Інформаційні служби та засоби друку контролюватиме світовий уряд. Під виглядом «розваг» влаштовуватиметься регулярне «промивання мізків», що вже практикується у деяких країнах. Діти, яких заберуть від «нелояльних батьків», отримають спеціальну освіту, яка навчить їх жорстокості. Молодь навчать, як охороняти місця позбавлення волі.

«Комітет 300» постійно удосконалює плани руйнування цивілізації. Про це стало відомо з класичної книги Збігнєва Бжезинського «Технотронна ера» та книги одного з засновників «Римського клубу» Ауреліо Печчеї «Перед прірвою».

У книзі «Ієрархія змовників: Комітет 300» (друге видання) доктор Колеман пише: «Комітет 300» — це вище таємне товариство з касти недоторканних, куди входять королеви Великої Британії, Нідерландів, Данії та члени королівських родин Європи. Ці аристократи під час похорон королеви Вікторії, голови Венеціанських чорних гвельфів, вирішили: для забезпечення світового контролю членам аристократичних родин необхідно «йти у бізнес» не з аристократами, а з досить впливовими лідерами корпоративного бізнесу в глобальному масштабі, щоб відкрити двері до вищої влади тим, кого королева Великої Британії називала «людьми з народу». Лідерів закордонних країн, що входять у цю групу, прийнято називати «магами». Сталін придумав власну назву: «темні сили». А президент Ейзенхауер дав таке визначення як «військово-промисловий комплекс».

Комуністична партія. Дивися: Ліга справедливості.

Королівський інститут міжнародних справ (КІМС). Англійська гілка таємного товариства американської гілки, відомої як Рада міжнародних відносин. Створена на зустрічі у Парижі 30 травня 1919 року як перший крок у напрямку створення післявоєнного світового уряду. Вважається, що вони намагаються посилити британський вплив у світі. Групу задумав помічник президента Вудро Вільсона полковник Едвард Мендель Хаус та міжнародна група банкірів. Ця група включила до свого складу таємне товариство «Круглий Стіл».

КІМС проводив свої зустрічі у Лондоні. Більша частина грошей та вплив групи — заслуга Сесіла Родса, власника більшості алмазних шахт у Південній Африці.

Дивися також: Рада міжнародних відносин; Круглий стіл.

Коза-ностра. Дивися: Мафія.

Круглий Стіл. Цю групу, названу на честь легендарного міста зустрічі лицарів короля Артура, створив Сесіль Родс — алмазний магнат. Родса величають «прабатьком сучасних таємних товариств». Ця група являє собою «ску­пчення компаній, організацій, банків та навчальних закладів».

Родс став власником алмазних копалень «Де Бірз Консолідейтед Майнз Лтд» у Південній Африці (Де Бірз був власником землі). Народився він 1853 року, син вікарія, вивчав грецьку філософію.

Родса, який брав активну участь у діяльності англійського масонства, ще в молодості надихнув на це професор образотворчих мистецтв Джон Раскін, який вивчав таємні товариства (наприклад, окультне Теософічне товариство), а також праці Платона. Раскін вірив, що світ стане кращим, якщо ним таємно керуватиме панівний клас.

У сорок років Родс контролював 90% алмазів світу.

Організації «Круглого Столу» виникли як різні напів- секретні групи всередині «Ілюмінатів» та «Масонів» з «внутрішніми» і «зовнішніми» колами та ієрархічною пірамідою. Внутрішнє коле називалося Колом Посвячених (або Обраних), а зовнішнє — Асоціацією Помічників. Двоє членів Внутрішнього Кола Родса були англійськими фінансистами — лорд Віктор Ротшильд та лорд Альфред Мілнер. Група «Круглого Столу» розуміла, що «не слід чекати кризи та безладу; соціальні потрясіння можна створювати та контролювати в особистих інтересах. Таким чином виникають цикли фінансового буму та банкрутств, кризи та переворотів, війн та воєнної загрози; все це підтримується балансом сил».

Сесіл Родс помер 1902 року від серцевого нападу. Його заповіт передбачав «організацію, забезпечення та розвиток Таємного Товариства, метою та об’єктом якого є розширення британського правління у світі, разом із Сполученими Штатами Америки».

До Першої світової війни зустрічі членів «Круглого Столу» відбувалися у семи країнах. Окрім коштів Родса, групу фінансує Британський Фонд Карнегі, Морган, Рокфеллери та Ротшильди. Після Другої світової війни цю групу було перетворено на Королівський інститут міжнародних справ.

Дивися також: Інститут передових досліджень; Королівський інститут міжнародних справ.

Гурток Крейсау. Антинацистська група, створена у Німеччині 1933 року. Групою, яка складалася з професіоналів та кадрових військових офіцерів, керував Гельмут фон Мольтке. Зустрічі відбувалися у маєтку фон Мольтке. Гурток Крейсау будував плани вбивства Гітлера, але змовники зазнали невдачі. Один з її членів Клаус фон Штауффенберг підклав бомбу біля місця виступу Гітлера влітку 1944 року. У результаті цієї невдалої спроби вбивства Гітлера багато членів групи було заарештовано й страчено. Члени гуртожитку Крейсау, що залишилася, відправили листи представникам англійської та американської розвідок, щоб після закінчення війни союзники вважали їх антифашистами.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com