Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Вуздечка на пресу?

Заява Федерації патріотичних видань України

У Києві сталася безпрецедентна подія. За вказівкою київського голови Леоніда Черновецького було незаконно демонтовано газетно-книжковий кіоск, де продавали видання ФПВУ та літературу українських видавців. Акцію було здійснено із застосуванням сили, показово зухвало, що нагадувало брутальний грабунок серед білого дня. Внаслідок варварських дій завдано значних збитків власникам кіоску і друкованої продукції.

Заздалегідь спланована протиправна акція, вочевидь, мала на меті настрахати тих сміливців, які мали зухвалість критикувати антиукраїнські, антигромадські дії міського голови та його оточення, стати показовим уроком журналістам та видавцям.

Погром поблизу Бабиного Яру зловісно нагадав методи сектантської юдо-більшовицької, а по суті своїй фашистської влади, традиції якої, схоже, успадкував Леонід Черновецький. Його вчинки якого стають небезпечними для суспільства, дають підстави засумніватися в психічній адекватності київського мер-фюрера.

Необхідно звернути увагу і на те, що війна з кіосками стала своєрідним продовженням розправ нової міської влади зі столичною пресою. У Києві лише за кілька останніх місяців звільнено з посад головних редакторів газет «Вечірній Київ», «Хрещатик», «Столиця», погромлено редакційні колективи, піддано переслідуванню журналістів, запроваджено цензуру.

ФПВУ висловлює рішучий протест проти ганебних дій міської влади Києва і Леоніда Черновецького з придушення свободи слова, переслідування журналістів та видавців і вимагає негайного розслідування обставин вчинених погромів, аби покарати винних.

Звертаємося до депутатів Київської міської ради, Комітету Верховної Ради України з питань свободи слова, Київської, Національної спілок журналістів України, Української Асоціації книговидавців та книгорозповсюджувачів з вимогою дати свою оцінку діям, спрямованим на переслідування інакомислення, перешкоджання законній професійній діяльності журналістів та видавців.

За дорученням ФПВУ
Виконавчий директор ФПВУ
Я. Орос

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com