Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

С.Фурман, він же Святослав Піскун

“Святослав Піскун мав би бути звільнений із посади Генпрокурора відповідно до закону про державну таємницю — вже через те, що приховав від держслужби відомості про дворазову зміну свого прізвища.

Піскун — під ковпаком. Його героїко-патетичні зусилля впродовж останнього тижня ще якось дають змогу вибивати з потрібних районних судів постанови про поновлення на посаді Генпрокурора, іноді ці суди обслуговують Святослава Михайловича просто-таки блискавично. Але очевидно, що від усієї цієї кухні в роті «тричі Генерального» залишиться гіркий присмак, і він повернеться до парламенту, мандат якого завбачливо не здав. По-перше, на кожен «піскунівський» суд знаходиться інший, менш догідливий. По-друге, рішення про заміну Піскуна на чолі ГПУ на іншого посадовця, хай і не Шемчука, є результатом компромісу обох сторін політичного конфлікту. А стимулом для швидшого відходу Святослава Михайловича з Різницької є дані, «вiдкопанi» в архівних документах. Річ у тім, що пан Піскун, згідно із законодавством, не має права доступу до державної таємниці (читай — урізається в генпрокурорських правах і, як наслідок, має бути відсторонений від посади, яку займає). Чому? Ця історія сягає корінням бердичівського дитинства пана Піскуна. Точніше, зовсім не Піскуна. Адже говорити не всю правду (у даному випадку — про себе) Святослав Михайлович почав ще до того, як став Генеральним прокурором.

Фурман — Святець — Піскун. Виправленому вірити

Як відомо, народився майбутній Генпрокурор у славному місті Бердичеві Житомирської області 8 березня 1959 року. Згідно з матеріалами, які має у своєму розпорядженні «УМ», в акті про народження №296 від 8.04.1959 (рівно через місяць після появи на світ) наш козак був зареєстрований під прізвищем Фурман. На той час його мати Фурман (у дівоцтві — Святець) Тайба Лейбівна перебувала у шлюбі з Фурманом Рафаїлом Мойсеєвичем.

Відстежуємо документи далі. Після розірвання шлюбу Тайби Лейбівни з Рафаїлом Фурманом 1965 року Святослав отримав дівоче прізвище матері — Святець, що підтверджується написом, завіреним печаткою, в акті про народження.

Згідно з наступним папером — записом акту про встановлення батьківства — 5 червня 1969 року С.Святець отримав прізвище Піскун у зв’язку з оформленням батьківства Піскуном Михайлом Семеновичем (підтверджується написом, завіреним печаткою на копії запису акта про народження). У відомостях про оформлення батьківства зазначено: матір — Святець Тайба Лейбівна, нар. 28.09.1922; батько — Піскун Михайло Семенович, нар. 19.11.1926.

С.Піскун має брата — Святця Бориса Рафаїловича, нар. 27.02.1950, уродженця с.Бистрик Бердичівського району Житомирської області (копія цього запису акта про народження також є в «УМ”). Прізвище Святець брат отримав 1965 року в зв’язку з розірванням шлюбу матері.

За матеріалами ЗМІ

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com