Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

В Ірані немає антисемітизму

Рада Безпеки ООН так і не зуміла засудити президента Ірану Махмуда Ахмадінежада за його антиізраїльські висловлювання, зроблені ним на початку червня, які шокували Генсека ООН Пан Гі Муна.

«Ухвалення цього документа заблокували один чи два члена Ради Безпеки. Що ж стосується Росії, то ми готові були підтримати осуд, претензій до внесеного в СБ ООН документа в нас не було», — сказав постійний представник Росії в ООН Віталій Чуркін.

Президент Ірану, зокрема, передрікав 3 червня, що світ стане свідком «краху сіоністського режиму».

Рада Безпеки мала намір прийняти заяву, яка, згідно з процедурою, мала бути одностайно підтриманою. За кулуарною інформацією, проти офіційного засудження виступив Катар та Індонезія, два з 15 членів РБ.

Своєю чергою, Іран недавно звернувся до РБ ООН із зустрічним осудом Ізраїлю за його антиіранську риторику. Відмова ізраїльського прем’єр-міністра Ехуда Ольмерта та його заступника відвернути загрозу застосування сили проти Ірану Тегеран розцінив як публічну загрозу нападу Ізраїлю на Ісламську республіку.

«Це викликає неспокій і вимагає термінової та рішучої відповіді з боку ООН», — мовиться у відкритому листі іранського постійного представника в ООН.

Іранський лідер неодноразово виступав з антиізраїльськими заявами. Раніше, 1 березня, на зустрічі з суданськими релігійними діячами М.Ахма­дінежада назвав сіоністів «втіленням сатани». Він заявляв, що держава Ізраїль має зникнути з лиця землі.

За інформацією інтернет-видань

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com