Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

МОН пустив гроші на вітер! Рахункова палата: міносвіти розтринькало 13 млн. гривень

Рахункова палата звинувачує Міністерство освіти і науки в неефективному використанні 13 млн. гривень бюджетних коштів в 2005—2006 роках. Про це йдеться у повідомленні Рахункової палати.

За повідомленням, спеціалісти установи провели аудит використання бюджетних коштів міністерством в 2005-2006 роках і виявили, що близько 13 млн. гривень, призначених на міжнародне науково-технічне співробітництво, витрачені з порушеннями і неефективно.

Крім того, всупереч вимогам законодавства, міністерство не виробило концепцію наукового забезпечення сфери міжнародних науково-технічних програм та проектів, а також порядок організації і проведення науково-дослідних робіт.

Рахункова палата відзначає, що порушення процедур використання бюджетних коштів є системними.

В результаті виявлених порушень та недоліків діяльності Міносвіти Рахункова палата проінформувала про це як саме міністерство, так і Комітет з питань науки і освіти Верховної Ради України, а також Кабінет Міністрів.

Як повідомлялося, в серпні 2006 року Рахункова палата заявила про неефективне використання бюджетних коштів ВНЗ на суму 708,6 млн. гривень.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com